Λάτρεις του Offroad
+12
evankouros
mpatis
ZAFIR
Santosan
navitraveler
gnoul
moingr
vassago
fokion
x-trail
panoshm
G.K.
16 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 3
Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
Λάτρεις του Offroad
Φίλοι μου,
ανοίγω αυτό το θέμα μόνο και μόνο από περιέργεια - ίσως και δική σας - για να ανακαλύψουμε μεταξύ μας, ποιοί και πόσοι είμαστε που αγαπάμε τις offroad εκδρομές και διαδρομές στη φύση, τι αυτοκίνητο διαθέτουμε, με τι λογισμικό πλοηγούμαστε και τι διάθεση υπάρχει ώστε - που ξέρεις - να διοργανώσουμε και κάποια συνάντηση, ακόμα και στη εξοχή για περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων.
Κάνοντας την αρχή θα γράψω ότι έχω ένα Rav4 στην κατοχή μου ψηλωμένο ~3,5 inches και πλοηγούμαι με TopoNavigator, τις περισσότερες φορές με το Garmin 276C.
Οσοι πιστοί προσέλθετε...
ανοίγω αυτό το θέμα μόνο και μόνο από περιέργεια - ίσως και δική σας - για να ανακαλύψουμε μεταξύ μας, ποιοί και πόσοι είμαστε που αγαπάμε τις offroad εκδρομές και διαδρομές στη φύση, τι αυτοκίνητο διαθέτουμε, με τι λογισμικό πλοηγούμαστε και τι διάθεση υπάρχει ώστε - που ξέρεις - να διοργανώσουμε και κάποια συνάντηση, ακόμα και στη εξοχή για περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων.
Κάνοντας την αρχή θα γράψω ότι έχω ένα Rav4 στην κατοχή μου ψηλωμένο ~3,5 inches και πλοηγούμαι με TopoNavigator, τις περισσότερες φορές με το Garmin 276C.
Οσοι πιστοί προσέλθετε...
G.K.- Senior Member
Τόπος : Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 1001
Απ: Λάτρεις του Offroad
(Μεταφερόμαστε στην ανάλογη ενότητα )
Κάτοχος Grand Vitara 2.0 του '05 εγώ και οι εκδρομές είναι η αδυναμία μου, όσες ώρες και αν κρατήσουν (έχω κάνει κάτι 16ωρες διαδρομές που τις φχαριστήθηκα για καλά )
Το αδύνατο σημείο... οι καιροί που ζούμε, που για να πας μια μεγάλη μονοήμερη εκδρομή θες 150€ για βενζίνες....
Πλοηγούμε με το Nuvi 1490 όπου του προφορτώνω τα πάντα από το σπίτι, ελέγχοντας στο Toponavigator-Autodrive τις διαδρομές πως θα βγουν... και ότι κάτσει κατά την πορεία, αλλιώς εναλλακτικές...
Κάτοχος Grand Vitara 2.0 του '05 εγώ και οι εκδρομές είναι η αδυναμία μου, όσες ώρες και αν κρατήσουν (έχω κάνει κάτι 16ωρες διαδρομές που τις φχαριστήθηκα για καλά )
Το αδύνατο σημείο... οι καιροί που ζούμε, που για να πας μια μεγάλη μονοήμερη εκδρομή θες 150€ για βενζίνες....
Πλοηγούμε με το Nuvi 1490 όπου του προφορτώνω τα πάντα από το σπίτι, ελέγχοντας στο Toponavigator-Autodrive τις διαδρομές πως θα βγουν... και ότι κάτσει κατά την πορεία, αλλιώς εναλλακτικές...
panoshm- Moderator
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2927
Γιωργο πετυχες διανα, θα τα γραψω αυριο το απογευμα αναλυτικα, γιατι σε λιγο φευγω ταξιδι...
x-trail- Honorary Member
- Τόπος : Θεσσαλονικη
Ημερομηνία εγγραφής : 09/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2340
Kia Sportage 1 και πλοηγηση με το GARMIN 1410 τωρα, με 205 πριν με ΜΙΟ 168 (RIP) πιο πριν + ΟΖΙ.
Χαρτες Autodrive προφανως και αναβαση
Χαρτες Autodrive προφανως και αναβαση
fokion- Skilled Member
- Τόπος : Γερακας
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 352
Terios 2 Auto
+3.5cm, mud tires etc..
πλεον με το Montana 650
αφου εχει πεσει μελετη στο σπιτι με τα σχετικα προγραμματα
και χαρτες
+3.5cm, mud tires etc..
πλεον με το Montana 650
αφου εχει πεσει μελετη στο σπιτι με τα σχετικα προγραμματα
και χαρτες
vassago- Member
- Τόπος : South Attica
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 90
Πολύ μου αρέσει....!!!!!!!!!!!!!!
G.K.- Senior Member
Καλησπέρα έχω ένα pajeraki sport του 05
Χάρτες topodrive σε Montana και nuvi 3590
Οσο μπορώ βγαίνω εκτός
Τώρα απο μετατροπές έχουν πέσει αρκετές
+ δεν ξέρω πλέον σε ύψος πιστεύω κανά 10 πόντους
Arb πίσω, αναπνευστηρας κλπ
Βασική μετατροπή του οδηγού απο δρόμου σε εκτός
Χάρτες topodrive σε Montana και nuvi 3590
Οσο μπορώ βγαίνω εκτός
Τώρα απο μετατροπές έχουν πέσει αρκετές
+ δεν ξέρω πλέον σε ύψος πιστεύω κανά 10 πόντους
Arb πίσω, αναπνευστηρας κλπ
Βασική μετατροπή του οδηγού απο δρόμου σε εκτός
Δεν θα έλεγα λάτρης αλλά όταν τους βρω τους περπατάω με το 3490 και Toponavigator ή AutoDrive ... με ένα RAV και εγώ!
gnoul- Honorary Member
Ημερομηνία εγγραφής : 08/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 255
...ταξιεύουμε συχνά μέσα κι έξω απ' την Ελλάδα και άν προς το στόχο μας υπάρχει μια ωραία διαδρομή βγαίνω κι εκτός δρόμου... έτσι έχω οργώσει αρκετά βουνά... αλλά δεν μπορώ να πω ότι το κυνηγάω... ...οργανώνω την εκδρομή η το ταξίδι από το σπίτι με το Nuvi 3590, το Internet και το Google και... ότι τύχει!...
...η μόνη "μετετροπή" που έχω κάνει στο Cherokee είναι... εσωτερικά ώστε να μπορούμε να κοιμόμαστε μέσα άνετα άμα δεν μπορούμε να στήσουμε σκηνή!... ξενοδοχεία μόνο σε ίστατη ανάγκη!...
.................πολύ ωραία ιδέα Γιώργο!...
............. χάρηκα για τη γνωριμία όλων σας........................
...η μόνη "μετετροπή" που έχω κάνει στο Cherokee είναι... εσωτερικά ώστε να μπορούμε να κοιμόμαστε μέσα άνετα άμα δεν μπορούμε να στήσουμε σκηνή!... ξενοδοχεία μόνο σε ίστατη ανάγκη!...
.................πολύ ωραία ιδέα Γιώργο!...
............. χάρηκα για τη γνωριμία όλων σας........................
navitraveler- Advanced Member
Τόπος : Αλεξανδρούπολη
Ημερομηνία εγγραφής : 12/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 994
Οπως βλεπω στο forum εχει δημιουργηθει η πρωτη ομαδα μελων με κοινο χομπυ, σαν Admin λοιπον & με την εξουσια που μου δινει ο βαθμος μου ( ) την βαφτιζω OffRoad Team & το απογευμα θα σας περιποιηθω καταλληλως ...
Santosan- Administrator
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879
...ωχ!...
..εγώ έτσι... να... περαστικός είμουνα!...
...ε!... είπα να πω και κάτι...
... για να περνάει η ώρα!!!...
......................................................................................................
<<μεγάλη μας τιμή αρχηγέ!>>
..εγώ έτσι... να... περαστικός είμουνα!...
...ε!... είπα να πω και κάτι...
... για να περνάει η ώρα!!!...
......................................................................................................
<<μεγάλη μας τιμή αρχηγέ!>>
Ωχ! Κι εγώ νόμιζα ότι θα την γλυτώναμε........αλλά μάλλον όχι...τι μας περιμένει;;
G.K.- Senior Member
...και καλά βρε Γιώργο εσεις από την Αθήνα και τα πέριξ
...και καλά που ο Θεσσααλονθκιός (Κυριάκος) τρώγεται...
...αλλά εγώ ο άμοιρος απο δω πάνω ...τι ξέρου απ' δάυτα;... ωχ! την πάθαμε έτσι χαρούμενοι χαρούμενοι που τρέξαμε!... α! βρε Γιώργο τι μας έκανες!...........
...και καλά που ο Θεσσααλονθκιός (Κυριάκος) τρώγεται...
...αλλά εγώ ο άμοιρος απο δω πάνω ...τι ξέρου απ' δάυτα;... ωχ! την πάθαμε έτσι χαρούμενοι χαρούμενοι που τρέξαμε!... α! βρε Γιώργο τι μας έκανες!...........
Πάει Τάσο!!!
Καήκαμε όλοι μαζί....!!!! Θα μας
Καήκαμε όλοι μαζί....!!!! Θα μας
G.K.- Senior Member
να υποθέσω οτι χωράμε και οι λιγοστοι δίτροχοι off-road
που επιμένουμε ακόμα!!!!
..
που επιμένουμε ακόμα!!!!
..
ZAFIR- Expert Member
Τόπος : patra
Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1935
Οι διτροχοι θα κανετε καινουργιο topic, ξεκινα το εσυ Φωτη να δουμε ποσοι θα μαζευτουνε για να κανουμε ομαδα.
Santosan- Administrator
δυσκολο το βλέπω....ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ στην ελλάδα ασχολουνται με open terrain off road,να πω 500 σε όλη την ελλάδα...ζήτημα,μέσα απο τα πράγματα το λέω,αφήστε απ έξω κατι *βολτες* με λίγο σκόνη και 100 φωτο..μαζι με τα αντιστοιχα σχολια τύπου*ουαουυυ,έλα βρέ κλπ...* τα οποια συνοδεύονται με χιλιάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...(moto.gr πχ)..παιδάκι μεγαλωμένο στα ραλλύ...περισσότερους φίλους έχω με τζιπάκια παρά με μοτό..οκ το πλάτιασα διέγραψέτο
ZAFIR- Expert Member
ως λεει και το γνωστό ρητό "ολοι οι καλοι χωρανε"
fokion- Skilled Member
- Τόπος : Γερακας
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 352
ZAFIR έγραψε:δυσκολο το βλέπω....ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ στην ελλάδα ασχολουνται με open terrain off road,να πω 500 σε όλη την ελλάδα...ζήτημα,μέσα απο τα πράγματα το λέω,αφήστε απ έξω κατι *βολτες* με λίγο σκόνη και 100 φωτο..μαζι με τα αντιστοιχα σχολια τύπου*ουαουυυ,έλα βρέ κλπ...* τα οποια συνοδεύονται με χιλιάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...(moto.gr πχ)..παιδάκι μεγαλωμένο στα ραλλύ...περισσότερους φίλους έχω με τζιπάκια παρά με μοτό..οκ το πλάτιασα διέγραψέτο
Αν το διευρυναμε λιγο το θεμα & καναμε ενα group για τους μοτοσυκλετιστες του forum ; Πως σου φαινεται αυτο ; Αν παλι θες να γινεις μελος της ομαδας εδω σε φτιαχνω αμεσα, οτι θελεις Φωτη το φτιαχνουμε.
Santosan- Administrator
Όλοι ταιριάζουν στο team, άλλωστε η ενότητα είναι Auto-MotoSantosan έγραψε:την βαφτιζω OffRoad Team & το απογευμα θα σας περιποιηθω καταλληλως ...
ΥΓ: Δεν μου αρέσει το πράσινο... off-road σημαίνει ΛΑΣΠΗ δηλαδή καφέ
panoshm- Moderator
Για ριξε μια ματια να μας πεις καλα το εφτιαξα τωρα ;;;
Santosan- Administrator
πρωτίστως να ευχηθώ καλό ξεκίνημα στο νέο τόπικ με κάτι απο το προσωπικό μου αρχείο,μικρό είναι αλλά ..έφυγε ο καμεραμάν!!! μιάς και τερμάτισα 7ος γενικής(νωρίς)..δευτερευόντως ένα δωράκι σε όσους σκέφτονται να βγάλουν παρέα μεγάλη στο βουνό..
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
ZAFIR- Expert Member
Santosan έγραψε:Για ριξε μια ματια να μας πεις καλα το εφτιαξα τωρα ;;;
ΩραίοςZAFIR έγραψε:πρωτίστως να ευχηθώ καλό ξεκίνημα στο νέο τόπικ με κάτι απο το προσωπικό μου αρχείο,μικρό είναι αλλά ..έφυγε ο καμεραμάν!!! μιάς και τερμάτισα 7ος γενικής(νωρίς)..
Είναι free, γνωστό και μη εξαιρετέοZAFIR έγραψε:δευτερευόντως ένα δωράκι σε όσους σκέφτονται να βγάλουν παρέα μεγάλη στο βουνό..
ΥΓ: δες τα pm σου
panoshm- Moderator
εσυ μήπως???
ZAFIR- Expert Member
Nissan Xtrail (τι αλλο εεε) μοντελο 2002 χωρις ουσιαστικες μετατροπες (τι να αλλαξεις σε κατι καλο και φουλ ηλετρονικο)
Για πλοηγηση παλια ηταν το 60c με τον Αναβαση μη πλοηγησιμο (κατι σαν raster ηταν) για να βλεπεις που πηγαινεις και να κανεις back track.
Mετα ηρθε το Τοponavigator και το 60csx με πλοηγησιμο τον Αναβαση αλλα σε κακα χαλια.
Ετσι, απο καποιο σημειο και περα, λαπτοπ με Τοoponavigator και το 60csx ως κεραια με ΝΜΕΑ (ετσι κι ο χαρτης ηταν αψογος κι η οθονη 15αρα!!!)
Τωρα πια, το 3490 ειναι ο αχωριστος συντροφος.
Του φοραω τον Autodrive και ταυτοχρονα στο 60csx εχω τον Αναβαση οταν ειμαι σε βουνα (ξερετε, μπας και βρω κανεναν ξεχασμενο χωματοδρομο να δω που οδηγαει...)
Το samsung ειναι παντα στην δευτερη μπριζα με το Garmin Mechanic συνδεμενο στο ecoRoute HD για δεδομενα μηχανης κλπ.
Καποτε δε στο Παπιγκο που εβαλα στο παρμπριζ και το 205w με τον ευρωπαικο για ταυτοχρονο ελεγχο των 3 χαρτων εδωσα το τιμονι στην γυναικα μου, για να γελανε μαζι της οι αλλοι (αφου αυτη οδηγουσε) κι εγω προσεχα τα gps (καλο εεε)
Kορυφαιο για μενα οffroad "εργαλειο" το παλιο καλο 4λιτρο τετραγωνο Cherokee.
Απειρες οι μετατροπες, τα αξεσουαρ, το 4χ4 του θηριο!
Κορυφαιο "οχημα" οffroad το Grand Cherokee (WJ) '99-'04 me Quadra Track II οπου αν δεν σε ενοιαζε η καταναλωση, δεν υπηρχε ανταγωνιστης του στο χωμα, οσο κι αν ολοι σχεδον το αγοραζαν για φιγουρα.
Το 99% των ιδιοκτητων του ΔΕΝ μπορει ουτε να διανοηθει τι μπορει να κανει αυτο το αυτοκινητο μανισιο!
Κλασσικο τετοιο παραδειγμα, ζευγαρι 50αρηδων παει να παρκαρει διπλα μου στο Καιμακτσαλαν, στον ανηφορικο δρομο των ρατρακ για το Skybar.
Eγω ιδρωσα να το βαλω, μπρος πισω σε απατητο 30 ποντους κι αυτος, σαν κυριος, τσουπ και το παρκαρε χωρις καν να του σπινιαρει.
Δεν αντεχω και τον ρωταω αν παρκαρε με κοντες, οριστε μου λεει τι ειναι αυτο το ...κοντο, τον ξαναρωταω αν ειχε βαλει το λοοοοου και πεταγεται η γυναικα του και μου λεει οτι ποτε δεν το βαζουνε, γιατι το εβαλε ενας φιλος του και το εσπασε και πληρωσε πολλα....
ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ που πανε τα καταραμενα τα λεφτα.
Δειτε που πανε. Ειμαι στην αντιπροσωσπια της Jeep στη Θεσσαλονικη, προσπαθωντας να κλεισω το στρογγυλο Cherokee 2.4 (δεν τα βρηκαμε στην προκαταβολη και στους ...τρελους τοκους και πηρα τελικα το X-trail) και μπαινει μεσα 60αρης κι αρχιζει να φωναζει οτι το ..."αμαξ" που ΜΟΛΙΣ πηρε για την κορη του ....κουναει πολυ και θελει να το "αλλαξ".
Μετα εμαθα οτι ηταν μεγαλοκτηματιας απο την Πιερια κι ειχε παρει το Overland 4.7 φουλ εξτρα κοντα στα 100 χιλιαρικα και του ....κουνουσε!!!
Γι' αυτους που δεν εχουν κατι καλυτερο να κανουν... ....
Για πλοηγηση παλια ηταν το 60c με τον Αναβαση μη πλοηγησιμο (κατι σαν raster ηταν) για να βλεπεις που πηγαινεις και να κανεις back track.
Mετα ηρθε το Τοponavigator και το 60csx με πλοηγησιμο τον Αναβαση αλλα σε κακα χαλια.
Ετσι, απο καποιο σημειο και περα, λαπτοπ με Τοoponavigator και το 60csx ως κεραια με ΝΜΕΑ (ετσι κι ο χαρτης ηταν αψογος κι η οθονη 15αρα!!!)
Τωρα πια, το 3490 ειναι ο αχωριστος συντροφος.
Του φοραω τον Autodrive και ταυτοχρονα στο 60csx εχω τον Αναβαση οταν ειμαι σε βουνα (ξερετε, μπας και βρω κανεναν ξεχασμενο χωματοδρομο να δω που οδηγαει...)
Το samsung ειναι παντα στην δευτερη μπριζα με το Garmin Mechanic συνδεμενο στο ecoRoute HD για δεδομενα μηχανης κλπ.
Καποτε δε στο Παπιγκο που εβαλα στο παρμπριζ και το 205w με τον ευρωπαικο για ταυτοχρονο ελεγχο των 3 χαρτων εδωσα το τιμονι στην γυναικα μου, για να γελανε μαζι της οι αλλοι (αφου αυτη οδηγουσε) κι εγω προσεχα τα gps (καλο εεε)
Kορυφαιο για μενα οffroad "εργαλειο" το παλιο καλο 4λιτρο τετραγωνο Cherokee.
Απειρες οι μετατροπες, τα αξεσουαρ, το 4χ4 του θηριο!
Κορυφαιο "οχημα" οffroad το Grand Cherokee (WJ) '99-'04 me Quadra Track II οπου αν δεν σε ενοιαζε η καταναλωση, δεν υπηρχε ανταγωνιστης του στο χωμα, οσο κι αν ολοι σχεδον το αγοραζαν για φιγουρα.
Το 99% των ιδιοκτητων του ΔΕΝ μπορει ουτε να διανοηθει τι μπορει να κανει αυτο το αυτοκινητο μανισιο!
Κλασσικο τετοιο παραδειγμα, ζευγαρι 50αρηδων παει να παρκαρει διπλα μου στο Καιμακτσαλαν, στον ανηφορικο δρομο των ρατρακ για το Skybar.
Eγω ιδρωσα να το βαλω, μπρος πισω σε απατητο 30 ποντους κι αυτος, σαν κυριος, τσουπ και το παρκαρε χωρις καν να του σπινιαρει.
Δεν αντεχω και τον ρωταω αν παρκαρε με κοντες, οριστε μου λεει τι ειναι αυτο το ...κοντο, τον ξαναρωταω αν ειχε βαλει το λοοοοου και πεταγεται η γυναικα του και μου λεει οτι ποτε δεν το βαζουνε, γιατι το εβαλε ενας φιλος του και το εσπασε και πληρωσε πολλα....
ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ που πανε τα καταραμενα τα λεφτα.
Δειτε που πανε. Ειμαι στην αντιπροσωσπια της Jeep στη Θεσσαλονικη, προσπαθωντας να κλεισω το στρογγυλο Cherokee 2.4 (δεν τα βρηκαμε στην προκαταβολη και στους ...τρελους τοκους και πηρα τελικα το X-trail) και μπαινει μεσα 60αρης κι αρχιζει να φωναζει οτι το ..."αμαξ" που ΜΟΛΙΣ πηρε για την κορη του ....κουναει πολυ και θελει να το "αλλαξ".
Μετα εμαθα οτι ηταν μεγαλοκτηματιας απο την Πιερια κι ειχε παρει το Overland 4.7 φουλ εξτρα κοντα στα 100 χιλιαρικα και του ....κουνουσε!!!
Γι' αυτους που δεν εχουν κατι καλυτερο να κανουν... ....
- Σπόιλερ:
- Η ενασχοληση μου με το χωμα αρχισε απο μικρος (16+) οταν πηραμε στην δουλεια εναν που ετρεχε motocross μ' ενα ΥΖ125!!!
Αποτελεσμα να παιρνω κι εγω τα βουνα μαζι του με ενα τρελο ΚΧ-80, που μολις εβγαλα διπωμα για μεγαλα στα 18 το '84 μετατραπηκε σε ΧR200R το ...καλο τετραβαλβιδο, εξαταχυτο!!!
Η πλοηγηση στα γυρω βουνα γινοταν με το ...ματι και στο περιπου, κανοντας συνεχεια τρελιτσες, αρκει προς το βραδακι να εβλεπες τα φωτα καποιου ασφαλτινου δρομου!
Oταν ημουν 3ο ετος στο Πολυτεχνειο, με τις τοσες τρελες στα βουνα (και φυσικα πτωσεις) αρχισα να βλεπω κατι περιεργα ονειρα οτι πεφτω σε χαραδρες, καρφωνομαι σε δενδρα, κλαδια καρφωμενα στο στηθος κλπ, κι επειδη κατι τετοια τα ψιλοπιστευω (μη δλδ πας στον Αγιο Πετρο ξαφνικα και σου πει ¨καλα εγω δεν στα 'λεγα, εσυ γιατι ΔΕΝ ακουγες;;;") τελος οι μηχανες και να ενα Σουζουκακι Samurai 1300!
Oνειρο ηταν στο βουνο, στο χιονι, στη λασπη, εκει που οι αλλοι ηθελαν 4x4 εγω πηγαινα πισωκουνητος!
Αρχισαν και λιγο ψιλωματα, λιγο rollbar, και το πιο ομορφο ...ροζ μπικινι για το καλοκαιρι με ιμαντες για πορτες.
Χοροπηδουσε σαν τρελο, αλλα στις ηλικιες που ηταν τοτε οι συνοδηγοι μου δεν ειχαν προβλημα ...πτωσης στηθους!!!
Πρωτο στην αμμουδια, πρωτο και στο χιονοδρομικο.
Για χαρτες και πλοηγηση την εποχη εκεινη, αστο καλυτερα, απο στομα σε στομα ή ακουλουθωντας τις ταμπελες στον δρομο.
(για γρηγορες βολτες, υπηρχε και το Manta του ...μπαμπα).
Κι ερχεται η μεγαλη ανατροπη οταν παω στρατο με μεταθεσεις Πατρα και Πυργο, οποτε αντιο Σουζουκακι και παιρνω ενα Swift 16βαλβιδο, μολις ειχε ερθει για γρηγορα ανεβοκατεβασματα Πατρα-θεσσαλονικη.
Αυτο ηταν... ερωτας πια για την ταχυτητα και τα ...χαμηλωματα !!!!
Τελος τα βουνα, η σκονη κι η λασπη και χιονι μονο με αμαξι φιλων πια.....
Φευγει αργοτερα και το Swift (μεγαλωσα-ωριμασα ????) κι ερχεται ενα Golf 3 1.8 8v που εγινε 16ν και μετα 1.8 G60 8ν (160ps) και στο τελος "εσωτερικα" 2.0 (το γνωστο κολπο με μπιελες και στροφαλο) 8ν G60 στα 1.4bar (240ps+φρενα Porsche).
H πλοηγηση "φυσικα" αποκλειστικα σε αυτοκινητοδρομο κοιτοντας το κοντερ στα 240+ κι ουτε χαλικι να πατησω με Avon σεμι Yokohama.
Σαυρα το φωναζαν οι φιλοι μου απο το χαμηλωμα κι οταν επαιρνα τα βουνα (ασφαλτο ειπαμε) ειχα βαρεθει να ρυθμιζω τα Κοni αναλογα με τα στροφιλικια.
Κι ερχεται η μεγαλη επιστροφη με τον καινουριο αιωνα !!!
Ενω εχω το Golf κι εχω να πατησω χωμα 10 χρονια, πηγαινοντας για σκι (με αμαξι φιλου φυσικα) γνωριζω την γυναικα μου και μου βγαινει ....ορειβατης με τρελα για τα βουνα και το ...περπατημα (εγω ειμαι του ...οδηγηματος)
Πως το εφερε απο δω κι απο κει, 6 μηνες μετα πουλαω το Golf κι αγοραζω ενα Nissan Xtrail.
Για να καταλαβετε το μεγεθος της Γυναικειας Πλεκτανης, το Golf το πουλησα Οκτωβριο και πηρα το Χtrail κι αυτη ειχε κλεισει δωματιο στον Γρανιτη στη Δραμα απο τον Αυγουστο κρυφα για να παμε με το μελλοντικο τζιπακι 28η στο Δασος της Ελατιας)
Απο μετατροπες δεν δοκιμασα και πολλα...
Το πρωτο ηταν να βαλω λαστιχα ΑΤ Goodrich για ασφαλεια στο χωμα και στη λασπη.
Αποτυχια, πολυ σκληρο, θορυβος στην ασφαλτο, χαλια στην βροχη και γλιστερο σε ψιλοχιονισμενη ασφαλτο.
Eφυγαν γρηγορα και φορεσα Scorpion ST, που ηταν παντου καλυτερα, ειδικα στο χιονι (οσο κι αν δεν το δινουμε σημασια, ειναι η μονη περιπτωση 4x4 να φυγει απ' τον δρομο και εκτος απο χαντακια και χαραδρες που περιμενουν, να γελαει το καθε παρδαλο κουρσακι με αλυσιδες).
Τα ειχα 4 χρονια και μετα φορεσα ΑΤ Bridgestone, αυτο ηταν.... τα ερωτευτικα!!!
Και πιο μαλακα πλαινα και τελεια στην βροχη με 11 χιλιοστα βαθος τακουνιου εσκιζε στην βροχη, το εβαλα φυσικα σε σειρα 70 οπου το πελμα ειναι πολυ στενο, εχασα κατι σε στροφες και αμμο, αλλα στο χιονι και στην βροχη εσκιζα (στην κυριολεξια - θα με θυμαται για καιρο ενα compressor διπορτο στην ευθεια της Κατερινης οταν τον περασα με 160 με καταιγιδα, χωρις απο το νερο στο δρομο, να φαινονται ουτε καν οι γραμμες κι αυτος να πηγανει με ογδοντα ).
Η αλλη μετατροπη ηταν να βαλω μια χειροποιητη συμπαγη ποδια (αποδειχτηκε τελικως οτι ΔΕΝ μπορει να φορεσει καμια ποδια) που ειδα με εκπληξη οτι φορουσαν τα Xtrail του ΟΤΕ που ανεβαιναν στις κεραιες.
Αποτυχια Νο1, γιατι στο Χtrail η μποστινη αναρτηση ειναι σε ανεξαρτητο υποπλασιο με σινεμπλοκ και ετσι τα σημεια εδρασης της ποδιας αφαιρουσαν αυτο το πλεονεκτημα.
Αποτυχια Νο2, σε αργη πορεια offroad, ζεστενοταν η μηχανη το καλοκαιρι με Α/C
Αποτυχια Νο3, οταν ανοιξα τρυπες μπροστα στην ποδια πηγαιναν λασπες, χωματα, αμμος, χιονι, ολα εκει κατω τα εβρισκα.
Μετα απο 1 χρονο την πεταξα.
Αλλα πραγματα δεν εχω σκαλιξει, εχει κορυφαιο ηλεκτρονικο 4x4 συστημα (το σχεδιασαν Γαλλοι στις γαλλικες αλπεις ειδιακ για χιονι), εχει χρυση τομη αναρτησης ασφαλτο-χωμα, ελεγχει τα παντα ηλεκτρονικα με επιταχυνσιομετρα και ποτενσιομετρα, οποτε καθε ειδος ψηλωματος ειναι εκτος συζητησης, αλλα αντι αλλων θα βγαζουν οι αισθητηρες.
Φυσικα ειναι φουλ παντα εξοπλισμενο, με αλυσιδες heavy duty, ιμαντες 10 τονων, συρματοσxοινα, εργατη χειρος, σπαστο φτυαρι κι αλλα πολλα τρελο-απαραιτητα..
Παντως εχοντας φιλο με ειδικο μαγαζι για ψηλωματα, ειδικευμενο στην Αυστραλια (οταν λεω ψηλωματα εννοω ....15 ποντων) και εχουμε καταληξει οτι συμφερει μονο για αγωνες, αλλιως στην ασφαλτο υποφερεις κι εσυ κι αυτο.
Εκεινο που δεκα χρονια καταλαβα με το Χtrail, ειναι ποσο μεγαλο ρολο παιζουν τα λαστιχα.
Κι αντε να εχεις ασφαλτινα, σε χωμα να παθεις κανενα σχισιμο.
Αλλα να κολλησεις σε λασπη ή στο χιονι να φυγεις σε καμια χαραδρα ή σε κανενα απενατι αυτοκινητο, εκει ειναι τα ζορια.
Καποτε, στις καλες εποχες που το Χtrail επιανε λεφτα, προσπαθησα να το ανταλλαξω με το τερας το Pathfinder που ειχε χαμηλη αρχικη τιμη, αλλα οταν το ζητησα οπως το ηθελα ξεπαρασε τα 60 χιλαρικα....
Κορυφαια στιγμη Χtrail
Εχω μολις βαλει τα Goodrich και παω Χολομωντα για δοκιμη.
Κοντα στον Αγιο Προδορομο κατεβαινω κατηφορα με λιγη λασπη ηρεμα με δευτερα, παραθυρα ανοιχτα, ηλιοροφη τερμα ανοιχτη. Στο τελος της κατηφοριτσας αριστερη κλειστη στροφη χωρις ορατοτητα και ....εχει ευθεια κοντα 100 μετρα, με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ λασπη και νερα και δεξια κι αριστερα δυο μπουλντοζες με ερπυστριες να ανοιγουν τον δρομο.
Φρενο εκτος συζητησης, ή τωρα ή ποτε, μολις προλαβα να βγαλω το ESP και φουλ γκαζι και το ρημαδι μας εβγαλε ασπροπροσωπους. H λασπη και τα νερα μπηκαν μεχρι κι απ' την ηλιοροφη και το μεγαλυτερο γελιο ηταν τα ανοκτα στοματα των οδηγων απ' τις μπουλντοζες!
Κορυφαια δικια μου στιγμη:
Κατεβαινω απο τους τελευταιους, σε χιονισμενο-παγωμενο δρομο απο το Σελι και στο σημειο N40 31.961 E22 04.751 μετα την κατηφορικη δεξια εχει κανει τετακε ενα corolla κι εχει κατσει με τις δυο πισω ροδες να κρεμονται στο κενο (αναχωμα 10 μετρων) και να τραμπαλιζεται οπως ακριβως στο σινεμα. Το ποτε σταματησα, εβγαλα ιμαντα, το εδεσα, το τραβηξα επανω δεν καταλαβα. Αν δεν εχετε δει ασπρο προσωπο νεκρου δεν μπορειτε να φανταστειτε πως ηταν τα προσωπα των δυο ζευγαριων, οταν βγηκαν απο μεσα.
Χειροτερη δικια μου στιγμη και του Χtrail
Κεφαλονια, φρεσκο-αρραβωνιασμενος, πασχαλιατικα, παω με γυναικα και πεθερικα να δω την παραλια της Αντισαμου (λοχαγος Κορελι) και βλεπω ενα Land Cruiser να κανει μαγκιες στην παραλια (λεπτη εως μετρια κροκαλα).
Τι μονο αυτος μπορει;;; θα του δειξω εγω.... και τους κατεβαζω ολους και μπαινω στην κροκαλα....
Οσο πηγαινα ισια, ολα καλα, απλως επλεε λιγουλακι...
Κι ηρθε ομως η ωρα να το γυρισω, να κανω αναστροφη, εκει πλεον τα εκανα επανω μου, οχι απλως να πλεει αλλα να βουλιαζει, να φρεναρει το ΕSP και πριν προλαβω να το βγαλω να κοβει μου και την πεταλουδα του γκαζιου και να ψοφαει η μηχανη!
Τρομος στο προσωπο μου ζωγραφισμενος, βγαινει επιτελους το ΕSP, ανοιγω και την στροφη, μπαινει το μισο στην θαλασσα (φανταστειτε πλυσιμο μετα), παιρνει η μηχανη τα πανω της κι ανεβαινω μια χαρα την παραλια.
Παρατηρηση συζυγου: Πολυ καλα τα πηγε το τζιπακι (δεν ειχαμε παντρευτει ακομα κι ηταν στο ...παινεμα)
Ερωτηση πεθερικων: με τοση δροσια γιατι ειναι μουσκεμα στον ιδρωτα το μπλουζακι σου;;;;
Ευτυχως που ημουν μακρυα οταν εκανα την αναστροφη και δεν ειδαν τον τρομο της ξεφτιλας!!!!
Αντε μετα να παρακαλας το Land Cruiser να σε βγαλει...
(Σημ. ειχα κανει παρομοια με το Samurai αλλα εκεινο ΔΕΝ ηταν 1700+ κιλα!!!!!)
Απο τοτε ακολουθησαν πολλες παραλιες και ποταμια με αμμο και κροκαλες, αλλα παντα με προσοχη, χωρις αλαζονεια, και στα ποταμια με τον ιμαντα δεμενο και ριγμενο μεσ απ' την ηλιοροφη, παθημα-μαθημα λοιπον
x-trail- Honorary Member
- Τόπος : Θεσσαλονικη
Ημερομηνία εγγραφής : 09/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2340
Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
Σελίδα 1 από 3
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης