Garmin® ecoRoute™ HD
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Garmin® ecoRoute™ HD
Garmin® ecoRoute™ HD
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Το ecoRoutε hd ειναι μια extra συσκευη της Garmin η οποια μεταμορφωνει την συμβατη Nuvi συσκευη μας σε Real Time Diagnostics Computer αυτοκινητου. Δινεται στον χρηστη η δυνατοτητα παρακολουθησης δεδομενων σε πραγματικο χρονο οπως η θερμοκρασια αερα στην εισαγωγη, θερμοκρασια ψυκτικου κινητηρα, θεση γκαζιου & φορτιο κινητηρα, πιεση στην πολλαπλη εισαγωγης, καταστασης μπαταριας & συστηματος φορτισης, ταχυτητα περιστροφης κινητηρα (στροφομετρο), χρονισμος αναφλεξης (προπορεια) κ.λ.π.
Οπως φαινεται στην φωτο γινεται καταγραφη της συμπεριφορας του οδηγου, επιταχυνση, φρεναρισμα, ταχυτητα, δινοντας του ετσι στοιχεια ωστε να βελτιωθει οπου χρειαζεται & να πετυχει πιο οικονομικη & φυσικα πιο οικολογικη οδηγηση.
Ιδιαιτερο ενδιαφερον φαινεται να εχει η δυνατοτητα που εχει ο χρηστης να ελεγχει τα σφαλματα που εχουν καταγραφει στον εγκεφαλο (error codes), με περιγραφη για ορισμενα απο αυτα & να κανει διαγραφη αυτων ωστε να σβησει την ενδεικτικη λυχνια (check engine).
Προυποθεση για την χρηση της συσκευης ειναι το αυτοκινητο να διαθετει την απαραιτητη διαγνωστικη θυρα (OBD II), η οποια κανονικα θα πρεπει να ειναι διαθεσιμη σε ολα τα μοντελα αυτοκινητων απο 1/1/96, οπως επισης η διαθεση του αναλογου ποσου των 149.99 $.
Λεπτομερειες
"By accessing onboard diagnostics and performance data through ecoRoute hd, drivers can use a compatible Garmin nüvi to wirelessly monitor real-time vehicle diagnostics for most vehicles while accurately calculating ecoRoute data and driver challenge scores (speed, acceleration, braking, etc.). By simply plugging the ecoRoute hd module into the vehicle’s standardized onboard diagnostics port (OBD II), safely mounting the transmitter clear of vehicle controls and pedals, and completing the easy one-time pairing with nüvi, drivers can start receiving the vital data from their vehicle and run diagnostic checks through nüvi’s intuitive interface before a trip to the auto shop is necessary. Drivers also get more accurate ecoRoute data, making fuel conservation easier than ever, and they can monitor their engine data (including temperature, RPM, emissions) and diagnostics through the Trip Computer screen and customizable Gauges screen. Drivers can then view Diagnostic Trouble Codes – with on-screen descriptions of some error codes – and reset the “check engine” light. ecoRoute hd will be compatible with many current and future nüvi models, including 1260, 1370, 1390, 1490 and 1690.
Real-time data monitored by ecoRoute hd, which has an expected availability date of March 2010 for a suggested retail price of $149.99, includes vital diagnostics such as:
• Intake air temperature information
• Coolant temperature data
• Throttle position and engine load
• Intake manifold pressure
• Battery and charging system information
• Mass airflow rate
• Timing advance"
Οσο αφορα την συμβατοτητα στα διαφορα μοντελα αυτοκινητων υπαρχει σχετικη λιστα εδω:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Santosan- Administrator
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879
Απ: Garmin® ecoRoute™ HD
Kαλο αλλα δεν ειναι συμβατο με dnx kenwood συσκευες
hitmannn- New Member
- Τόπος : kos
Ημερομηνία εγγραφής : 07/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 35
Santosan έγραψε:
..................................................................
Ιδιαιτερο ενδιαφερον φαινεται να εχει η δυνατοτητα που εχει ο χρηστης να ελεγχει τα σφαλματα που εχουν καταγραφει στον εγκεφαλο (error codes), με περιγραφη για ορισμενα απο αυτα & να κανει διαγραφη αυτων ωστε να σβησει την ενδεικτικη λυχνια (check engine).
.............................................................................................
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
...αποδείχτηκε μεγαλη βοήθεια όταν μέσα στα Πυρηναία άναψε ξαφνηκά το λαμπάκι (check engine)...
...όμως με ένα τηλεφώνημα στην αντιπροσωπεία στην Ελλάδα έδοσα τον κωδικό που πήρα από το ecoRoute και μου είπαν τι βλάβη ήταν και ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό...
...οπότε διέγραψα τον κωδικό ... το λαμπάκι έσβησε και συνέχισα ... άνετος!...
navitraveler- Advanced Member
Τόπος : Αλεξανδρούπολη
Ημερομηνία εγγραφής : 12/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 994
...είπα αφού τα λύσαμε όλα να ασχοληθούμε με το Garmin® ecoRoute™ HD να δούμε τι άλλα καλούδια προσφέρει... και!!!!!!....
................φαίνεται δεν έχω αυτοκίνητο αλλά θωρηκτό...
.....και προχωράω ψάχνοντας...
...αφού του έχω δώσει αυτά τα στοιχεία:
..μου λέει ότι...
....δηλαδή 2.500 € για να κατέβω Αθήνα (άνευ διοδίων) και άλλα τόσα για να γυρίσω?????... ...
................φαίνεται δεν έχω αυτοκίνητο αλλά θωρηκτό...
.....και προχωράω ψάχνοντας...
...αφού του έχω δώσει αυτά τα στοιχεία:
..μου λέει ότι...
....δηλαδή 2.500 € για να κατέβω Αθήνα (άνευ διοδίων) και άλλα τόσα για να γυρίσω?????... ...
Αν θυμαμαι καλα ειχες αντιμετωπισει προβλημα στο παρελθον οταν το αυτοκινητο δεν επερνε μπροστα μεχρι που αποσυνδεσες το Eco RouteHD, θυμισε μου λιγο τι ακριβως ειχε γινει Τασο.
Santosan- Administrator
Τάσο το καλιμπραρισες ;
Το δικό μου Εχει ακριβεια 0,05 αν και στην αρχη με απογοήτευσε .
Λόγω οτι εχω δυο είδη καυσίμου ( βενζίνη -LPG ) το μονο που καθε φορα κανω ειναι να αλλάζω το καύσιμο και το Μέσο όρο κατανάλωσης.
Μεχρι πειράματα με την OBDII έκανα δημιουργώντας βλάβες για να δω τη βλάβες μπορει να σβήσει , κατέβασα και ολους τους κωδικούς βλαβών και ειμαι πλήρης .
( μονο μια βλάβη δεν βρήκε στους αερόσακους )
Δεν υπαρχει ποιο αξιόπιστο συστημα .
Λόγω οτι εχω δυο είδη καυσίμου ( βενζίνη -LPG ) το μονο που καθε φορα κανω ειναι να αλλάζω το καύσιμο και το Μέσο όρο κατανάλωσης.
Μεχρι πειράματα με την OBDII έκανα δημιουργώντας βλάβες για να δω τη βλάβες μπορει να σβήσει , κατέβασα και ολους τους κωδικούς βλαβών και ειμαι πλήρης .
PAVL-2- Leading Member
- Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784
...Μάνο... πάω βράδυ στο πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη να πάρω το αυτοκίνητο... πατάω επανειλημμένα το τηλεχειριστήριο αλλά η ηλεκτρική κλειδαριά δεν ανταποκρίνεται... τίποτα...ανοίγω με το κλειδί και πάω να βάλω μπρος...Santosan έγραψε:Αν θυμαμαι καλα ειχες αντιμετωπισει προβλημα στο παρελθον οταν το αυτοκινητο δεν επερνε μπροστα μεχρι που αποσυνδεσες το Eco RouteHD, θυμισε μου λιγο τι ακριβως ειχε γινει Τασο.
...με την εκκίνηση δουλεύει η μηχανή 3-4 δευτερόλεπτα και σβήνει.... αυτό επαναλαμβάνεται πολλές φορές ...
....στη συνέχεια κάνω διάφορα καθαρίζω πόλους, ελέγχω καλώδια, .... διάφορα... και λίγο πριν φτάσει η οδική βοήθεια πως μου έρχεται και ξεμπριζώνω το εργαλείο και .... θαύμα η μηχανή πάει ρολόι... αργότερα του έκανα reset και το ξαναμπρίζωσα... μέχρι τώρα... κανένα πρόβλημα...
...δεν κόβω το κεφάλι μου αλλά σαν σχετικός παμπάλαιος πραγματογνώμονας του ΤΕΕ ( ) θα έλεγα με μεγάλη βεβαιότητα ότι αυτό ήταν η αιτία....
PAVL-2 έγραψε:Τάσο το καλιμπραρισες ;
Χρήστο δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με καλμπράρισμα αλλά του έβαλα τα στοιχεία που μου ζήτησε κατά την εγκατάσταση.... αυτά που φαίνονται και στο προηγούμενο post μου....
....κατά τα άλλα παλαιότερα που το είχα κοιτάξει έλεγε λογικά πράγματα...
...τώρα για τα διαγράμματα δεν ξέρω γιατί δεν έχουν ονομασία στην κλίμακα του Υ-άξονα... και αυτή η βαθμολογία τι σημαίνει;...
...σε κάθε περίπτωση πάντως για τις βλάβες που λες είναι μεγάλο εργαλείο... παλιά νόμιζα ότι δίνει μόνο τον κωδικό της βλάβης και γι αυτό τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία να ρωτήσω και στη συνέχεια βρήκα κι εγώ και κατέβασα την περιγραφή της κάθε βλάβης.... αργότερα ανακάλυψα ότι το εργαλείο έχει και την περιγραφή ...
...επίσης πολύ καλό αυτό με τα ρολογάκια των διαφόρων ενδείξεων λειτουργίας όπως τάση μπαταρίας, φορτίο μηχανής θερμοκρασίες κτλ.... πολύ χρήσιμο! και ωραίες οθονούλες!...
Αν δεν το εχεις κανει ηδη κανε ενα reset του ecoRoute HD & δωσε ξανα τις παραμετρους, εχω την αισθηση οτι ο εγκεφαλος του αυτοκινητου σου εχει καποιο θεμα με την συνεργασια του με το συγκεκριμενο gadget.
Μηπως το αυτοκινητο σου ανηκει στο VW group;
Santosan- Administrator
Τάσο κάνε μια επαναφορα γιατι ουτε αεροπλανο δεν εχει αυτη την κατανάλωση .
PAVL-2- Leading Member
Santosan έγραψε:Αν δεν το εχεις κανει ηδη κανε ενα reset του ecoRoute HD & δωσε ξανα τις παραμετρους, εχω την αισθηση οτι ο εγκεφαλος του αυτοκινητου σου εχει καποιο θεμα με την συνεργασια του με το συγκεκριμενο gadget.
...ναι Μάνο θα το κάνω!...
...τι να σου πω.... λέει ότι είναι συμβατό με το cherokee... το είχα κοιτάξει πριν το πάρω...
(εννοώ το ecoRoute.... το cherokee το είχα ήδη προ κρίσης!!)....
PAVL-2 έγραψε:Τάσο κάνε μια επαναφορά γιατί ούτε αεροπλάνο δεν έχει αυτή την κατανάλωση .
....έλα ντε!....
navitraveler έγραψε:..ναι Μάνο θα το κάνω!...
...τι να σου πω.... λέει ότι είναι συμβατό με το cherokee... το είχα κοιτάξει πριν το πάρω...
(εννοώ το ecoRoute.... το cherokee το είχα ήδη προ κρίσης!!)....
Για φαντασου να αγοραζαμε αυτοκινητο συμφωνα με την λιστα συμβατοτητας του ecoRoute HD, τετοια πορωση λεμε ...
Santosan- Administrator
.... !!!.....
Γιατι υπαρχει διαγνωστικο OBD που ειναι για ολα τα αυτοκίνητα ;
Η θελουμε με 500 ευρω να τα βλέπει ολα .
Δεν εναι ετσι απλα με την θύρα OBD -OBD ΙΙ
PAVL-2- Leading Member
PAVL-2 έγραψε:Γιατι υπαρχει διαγνωστικο OBD που ειναι για ολα τα αυτοκίνητα ;
....συγνώμη Χρήστο και με όλη την εκτίμηση που σου έχω (...γουστάρεις δεν γουστάρεις ... ) αλλά αυτό τώρα που λες παραπάνω δεν καταλαβαίνω που κολλάει;.... για τέτοιο το πουλάνε το ecoRoute HD (και όχι 500 ευρώ που λες) και τέτοιο ευτυχώς είναι... έκτος αν εννοείς που δεν βλέπει βλάβη στους αερόσακους...
...λοιπόν το OBD PIDs ([Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Parameter IDs) είναι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για να παίρνουμε πληροφορίες από ένα όχημα...
...πολλοί από αυτούς ορίζονται σύμφωνα με την [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] (Society of Automotive Engineer) standard J/1979 ισοδύναμη του ISO 15031-5:2006 (International Organization for Standardization ), αλλά πιέρα από αυτούς ο κάθε κατασκευαστής ορίζει και άλλους PIDs σύμφωνα με τις ιδιορρυθμίες του κάθε οχήματος... τώρα ποιους PIDs περιέχει το ecoRoute HD δεν γνωρίζω και δεν έχω τον χρόνο να το ψάξω... πάντως όσες φορές μέχρι τώρα άναψε το λαμπάκι της μηχανής ήξερα τον λόγο που άναψε και τον αντιμετώπισα άμεσα!....
Να σου πω που κολλάει , σε ιδια μάρκα αυτοκινήτου ιδιος τυπος το δικό μου το HD δεν μπόρεσε να διαβάσει τιποτε απο την OBD , δεν ηθελε με τιποτε , το συνδέω ξανα στο δικό μου ολα οκ , το συνδέω ξανα στο αλλο τιποτε , βγάζω την μπαταρια για 10 λεπτα μετα τα έβλεπε ολα .
Τη ηταν ;
Με αυτο το ερώτημα θα μείνω .
Τη ηταν ;
Με αυτο το ερώτημα θα μείνω .
PAVL-2- Leading Member
...το κουμπάκι του reset στο HD το πάτησες;...
Παλιοτερα ειχα παιδευτει κι εγω αρκετα με το καλιμπραρισμα.
Οταν καλιμπραρουμε το απλο ecoRoute, τοτε τις μεσες καταναλωσεις τις παιρνει σε σχεση με τις βαθμολογιες (ποσο ...ομαλα οδηγαμε) και με τις τιμες καταναλωσης που δωσαμε εμεις.
Με το HD, αν ο εγκεφαλος δινει κατευθειαν στο καπου στο ταμπλο την στιγμιαια καταναλωση, τοτε μπορει το ΗD να διαβαζει αυτην την τιμη (δεν το διευκρινιζει η Garmin, ουτε ΦΥΣΙΚΑ και τιποτα αλλο) κι ετσι με το Yaris εχω πολυ ακριβη αποτελεσματα.
Με το Χ-Trail που ο εγκεφαλος του δεν δινει ετοιμη τη στιγμιαια καταναλωση, κατεληξα οτι θελει ...ιδιοτροπο καλιμπραρισμα.
Σε αυτοκινητοδρομο (ή παρομοιο μεγαλο δρομο) σταματω αριστερα, το κανω reset και δινω τις τιμες καταναλωσης.
Μετα "ξεκιναω απαλα κι επιταχυνω ηρεμα" μεχρι τα 100-110 κι απο κει και περα κραταω αυτην την ταχυτητα σταθερη με σταθερο το πενταλ του γκαζιου, ωσπου να καλιμπραριστει μονο του το HD και να δω πχ στιγμιαια καταναλωση 10 lt/100 με ταχυτητα 110 km/h.
Οποτε προσπαθησα να το καλιμπραρω μεσα στην πολη, με σταματα-ξεκινα, φαναρια, μποτιλιαρισμα κλπ, πηρα νουμερα οπως τα δικα σου.
Με τον καιρο εχω σταματησει να το χρησιμοποιω με το 3490, αλλα το συνδεω με το Garmin Mechanic σε android κινητο, οπου εκει μπορεις να δωσεις κι αλλα σημαντικα στοιχεια για το αυτοκινητο, οπως βαρος, κυβικα, μεγιστες στροφες κινητηρα.
Με το Garmin Mechanic εχω δει πολυ ακριβεστερα αποτελεσματα.
Επισης εχω μαθει να οδηγαω οικονομικοτερα κοιτωντας τη θεση του γκαζιου ευκολα ξεφευγα σε αυτοκινητοδρομο με εστω ελαφριες αλλα παρατεταμενες ανηφοριτσες), το φορτιο και την καταναλωση αερα (ΜΑF sensor).
Κι εννοειται οτι ποτε δεν ποτε πια δεν χρησιμοποιω την επιλογη Στο Πρατηριο Καυσιμων, γιατι οποτε την ρυθμισα μου τσακισε το καλιμπραρισμα.
Ασε που το X-Trail μετα τις 2850 αλλαζει σημαντικα η χαρτογραφιση και καταπινει την βενζινη, σε σημειο που καποτε κατεβηκα απ΄το αμαξι στην Λαμια και να ψαξω αν καπου χανω βενζινη, δεν κανω πλακα (αλλα πηγαινα και με 160 σχεδον συνεχως).
Να σου βγαζει προβλημα και με "αμερικανικο" τζιπ, λιγο χλωμο το βλεπω, πρωτα υποτιθεται ετοιμαζουν τις συμβατοτητες με τα δικα τους αυτοκινητα...
Οταν καλιμπραρουμε το απλο ecoRoute, τοτε τις μεσες καταναλωσεις τις παιρνει σε σχεση με τις βαθμολογιες (ποσο ...ομαλα οδηγαμε) και με τις τιμες καταναλωσης που δωσαμε εμεις.
Με το HD, αν ο εγκεφαλος δινει κατευθειαν στο καπου στο ταμπλο την στιγμιαια καταναλωση, τοτε μπορει το ΗD να διαβαζει αυτην την τιμη (δεν το διευκρινιζει η Garmin, ουτε ΦΥΣΙΚΑ και τιποτα αλλο) κι ετσι με το Yaris εχω πολυ ακριβη αποτελεσματα.
Με το Χ-Trail που ο εγκεφαλος του δεν δινει ετοιμη τη στιγμιαια καταναλωση, κατεληξα οτι θελει ...ιδιοτροπο καλιμπραρισμα.
Σε αυτοκινητοδρομο (ή παρομοιο μεγαλο δρομο) σταματω αριστερα, το κανω reset και δινω τις τιμες καταναλωσης.
Μετα "ξεκιναω απαλα κι επιταχυνω ηρεμα" μεχρι τα 100-110 κι απο κει και περα κραταω αυτην την ταχυτητα σταθερη με σταθερο το πενταλ του γκαζιου, ωσπου να καλιμπραριστει μονο του το HD και να δω πχ στιγμιαια καταναλωση 10 lt/100 με ταχυτητα 110 km/h.
Οποτε προσπαθησα να το καλιμπραρω μεσα στην πολη, με σταματα-ξεκινα, φαναρια, μποτιλιαρισμα κλπ, πηρα νουμερα οπως τα δικα σου.
Με τον καιρο εχω σταματησει να το χρησιμοποιω με το 3490, αλλα το συνδεω με το Garmin Mechanic σε android κινητο, οπου εκει μπορεις να δωσεις κι αλλα σημαντικα στοιχεια για το αυτοκινητο, οπως βαρος, κυβικα, μεγιστες στροφες κινητηρα.
Με το Garmin Mechanic εχω δει πολυ ακριβεστερα αποτελεσματα.
Επισης εχω μαθει να οδηγαω οικονομικοτερα κοιτωντας τη θεση του γκαζιου ευκολα ξεφευγα σε αυτοκινητοδρομο με εστω ελαφριες αλλα παρατεταμενες ανηφοριτσες), το φορτιο και την καταναλωση αερα (ΜΑF sensor).
Κι εννοειται οτι ποτε δεν ποτε πια δεν χρησιμοποιω την επιλογη Στο Πρατηριο Καυσιμων, γιατι οποτε την ρυθμισα μου τσακισε το καλιμπραρισμα.
Ασε που το X-Trail μετα τις 2850 αλλαζει σημαντικα η χαρτογραφιση και καταπινει την βενζινη, σε σημειο που καποτε κατεβηκα απ΄το αμαξι στην Λαμια και να ψαξω αν καπου χανω βενζινη, δεν κανω πλακα (αλλα πηγαινα και με 160 σχεδον συνεχως).
Να σου βγαζει προβλημα και με "αμερικανικο" τζιπ, λιγο χλωμο το βλεπω, πρωτα υποτιθεται ετοιμαζουν τις συμβατοτητες με τα δικα τους αυτοκινητα...
x-trail- Honorary Member
- Τόπος : Θεσσαλονικη
Ημερομηνία εγγραφής : 09/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2340
Το reset εχει πολλαπλη λειτουργια. Η μια λειτουργια ειναι το πατημα για τρια δευτερα ωστε να επανελθει το ecoRoute HD στην εργοστασιακη του μορφη (θα χαθουν οι ρυθμισεις & το "παντρεμα" με το GPS), για να κανουμε ολη την διαδικασια απο την αρχη & η δευτερη το απλο πατημα που κανει reset στο ecoRoute HD σε περιπτωση που χει κολλησει.navitraveler έγραψε:...το κουμπάκι του reset στο HD το πάτησες;...
Santosan- Administrator
Παρόμοια θέματα
» ecoRoute™ HD
» Introducing the Garmin® vívoactive® 3: A stylish smartwatch with new Garmin Pay contactless payments capability
» Garmin Forums - Ενημερωση της Garmin για το προβλημα στην Ελληνικη γλωσσα & τις περιεργες δρομολογησεις
» Garmin nüvi® 3597LMT Review - Η Ελληνικη Συσκευη Στα Χερια Του My Garmin Sat Nav - 2013 Prestige Series
» Garmin nüvi® 2599LMT-D Review - H Ευρωπαικη Συσκευη Στα Χερια Του My Garmin Sat Nav - 2014 Advanced Series
» Introducing the Garmin® vívoactive® 3: A stylish smartwatch with new Garmin Pay contactless payments capability
» Garmin Forums - Ενημερωση της Garmin για το προβλημα στην Ελληνικη γλωσσα & τις περιεργες δρομολογησεις
» Garmin nüvi® 3597LMT Review - Η Ελληνικη Συσκευη Στα Χερια Του My Garmin Sat Nav - 2013 Prestige Series
» Garmin nüvi® 2599LMT-D Review - H Ευρωπαικη Συσκευη Στα Χερια Του My Garmin Sat Nav - 2014 Advanced Series
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης