Ποιά συσκευή Garmin?
+8
lefterismega
tsgallix
G.K.
lneam
vasilisj
Santosan
x-trail
kanxar
12 απαντήσεις
Σελίδα 2 από 2
Σελίδα 2 από 2 • 1, 2
Απ: Ποιά συσκευή Garmin?
....θα γίνει όπως παλιά που πηγαίναμε ταξίδι στο εξωτερικό για μνα φέρουμε ... μπανάνες και ρολόγια!...
navitraveler- Advanced Member
Τόπος : Αλεξανδρούπολη
Ημερομηνία εγγραφής : 12/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 994
Δεν μπορω να σταματησω τα γελια ... και μιλαω εκ πειρας ... εχω πατερα Καπετανιο και στα 2 σοία ναυτικουςnavitraveler έγραψε: ....θα γίνει όπως παλιά που πηγαίναμε ταξίδι στο εξωτερικό για μνα φέρουμε ... μπανάνες και ρολόγια!...
lneam- Active Member
Τόπος : Πειραιας
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 402
x-trail έγραψε:...μπορω να αλλαξω τις ταχυτητες διελευσης των δρομων αναλογα με το πως οδηγω για να εχω αληθοφανη αποτελεσματα σε χρονο
Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αλλάζει στον χάρτη ή στον σχεδιασμό κάποιας διαδρομής;
Η αλλαγή γίνεται στις ρυθμίσεις του προγράμματος είτε πρόκειται για το MapSource είτε για το BaseCamp.
BaseCamp με ρύθμιση στην πορεία που σχεδιάζουμε:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
MapSource από τις επιλογές "Επεξεργασία" - "Προτιμήσεις" στο κεντρικού μενού:
BaseCamp με ρύθμιση στην πορεία που σχεδιάζουμε:
MapSource από τις επιλογές "Επεξεργασία" - "Προτιμήσεις" στο κεντρικού μενού:
Santosan- Administrator
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879
Δεν μπορουμε να αλλαξουμε τις ταχυτητες διελευσης των δρομων σε καμια συσκευη Garmin.
Eκει που μπορουμε να αλλαξουμε ταχυτητες ειναι οπως λεει κι Μανος στο Βasecamp και στο Mapsource.
Tοτε οι πορειες που φτιαχνουμε εκει εχουν ως συνολικο χρονο πορειας, τον υπολογιζομενο χρονο με τις ταχυτητες μας.
Τα προγραμματα αυτα δεν λαμβανουν υποψην τα ορια ταχυτητας που ειναι μεσα στο χαρτη, αλλα τα ορια που οριζουμε εμεις.
Για παραδειγμα εφτιαξα μια πορεια απο θεσσαλονικη για Ηγουμενιτσα μεσω Εγνατιας Οδου και τυχαινει να εχει και ο Ευρωπαικος και ο Autodrive τους ιδιους ακριβως δρομους με συνολικη αποσταση 345 χιλιομετρα.
Σε οποιον χαρτη κι αν δημιουργησω αυτη την πορεια μου βγαζει τον ιδιο χρονο, 3:17 επειδη εχουν και τις ιδιες κατηγοριες δρομων.
Αν αλλαξω τα ορια στους αυτοκινητοδρομους κυριως, τοτε φυσικα αλλαζει και ο συνολικος χρονος.
Ετσι εστειλα μια πορεια με οριο 100, μια με 130 και μια με 200.
Φορτωσα τις πορειες στο 3490 (Ευρωπαικος) και χωρις αυτο να κανει επανυπολογισμο, και στις 3, μου εβγαλε τον ιδιο χρονο στις 3:28 με 7 λεπτα καθυστερηση βασει του "ιστορικου αρχειου κινησης".
Οταν δημιουργησα την ιδια ακριβως πορεια στο 3490 απ' το μηδεν, μου εβγαλε χρονο παλι 3:28
Αρα δεν παιρνει υποψην του τα δεδομενα ταχυτητας απο το Basecamp, αλλα τα δικα του δεδομενα που εξαρτωνται απο το λογισμικο της καθε σειρας Nuvi, απο τα ορια ταχυτητας μεσα στο χαρτη για οσους δρομους υπαρχουν αυτα, απο τα δικα του ορια ταχυτητας για διαφορες κατηγοριες δρομων που δεν εχουν ορια μεσα στο χαρτη και απο την γεωμετρια των γραμμων των δρομων (στροφες).
Εκεινο που εχω καταλαβει με τον Ευρωπαικο κινουμενος πολλες φορες στην Εγνατια Οδο προς Ηγουμενιτσα, ειναι οτι οταν θα υπολογισει η συσκευη την πορεια, θεωρει οτι στην Εγνατια θα κινουμαι με 130 οπως ειναι και το οριο ταχυτητας στο χαρτη.
Αν τρεχω με 130 τοτε μου βγαζει μια ωρα αφιξης πχ Α που παραμενει σταθερη. Αν καποια στιγμη αρχισω και κινουμαι πχ με 170 η ωρα αφιξης γινεται σταδιακα ολο και μικροτερη γιατι η συσκευη θεωρει οτι θα συνεχισω να κινουμαι σε αυτη την κατηγορια δρομου απο δω και περα με 170,
Τη συνεργασια οριου του χαρτη και γεωμετριας δρομου την εχω δει στα βουνα, οπου πχ σε διαδρομη 60 χιλ. με στροφες και με οριο χαρτη τα 60, μου βγαζει χρονο πχ 1:20 σκεπτομενο οτι θα κοβω κατω απο 60 στις στροφες.
Τα ορια που εχω βαλει στο Basecamp και Mapsource ειναι 130, 110, 80, 70, 50 και με αυτα τα ορια πιανω αληθοφανεις χρονους στα προγραμματα.
Στη συσκευη ο Ευρωπαικος (που εχει σχεδον παντου ορια) ειναι λιγο πιο αργος απο τα προγραμματα κι ο Αutodrive που δεν εχει ορια παντου, ειναι λιγο πιο γρηγορος απο τον Ευρωπαικο.
Εκει που ειναι πολυ "τραβηγμενα" μεγαλος ο χρονος ειναι σημερα στο Here We Go οπου πχ για την ιδια διαδρομη Σπιτι-Ηγουμενιτσα μου εδωσε 3:47 (!!!) για τα ιδια χιλιομετρα.
Eκει που μπορουμε να αλλαξουμε ταχυτητες ειναι οπως λεει κι Μανος στο Βasecamp και στο Mapsource.
Tοτε οι πορειες που φτιαχνουμε εκει εχουν ως συνολικο χρονο πορειας, τον υπολογιζομενο χρονο με τις ταχυτητες μας.
Τα προγραμματα αυτα δεν λαμβανουν υποψην τα ορια ταχυτητας που ειναι μεσα στο χαρτη, αλλα τα ορια που οριζουμε εμεις.
Για παραδειγμα εφτιαξα μια πορεια απο θεσσαλονικη για Ηγουμενιτσα μεσω Εγνατιας Οδου και τυχαινει να εχει και ο Ευρωπαικος και ο Autodrive τους ιδιους ακριβως δρομους με συνολικη αποσταση 345 χιλιομετρα.
Σε οποιον χαρτη κι αν δημιουργησω αυτη την πορεια μου βγαζει τον ιδιο χρονο, 3:17 επειδη εχουν και τις ιδιες κατηγοριες δρομων.
Αν αλλαξω τα ορια στους αυτοκινητοδρομους κυριως, τοτε φυσικα αλλαζει και ο συνολικος χρονος.
Ετσι εστειλα μια πορεια με οριο 100, μια με 130 και μια με 200.
Φορτωσα τις πορειες στο 3490 (Ευρωπαικος) και χωρις αυτο να κανει επανυπολογισμο, και στις 3, μου εβγαλε τον ιδιο χρονο στις 3:28 με 7 λεπτα καθυστερηση βασει του "ιστορικου αρχειου κινησης".
Οταν δημιουργησα την ιδια ακριβως πορεια στο 3490 απ' το μηδεν, μου εβγαλε χρονο παλι 3:28
Αρα δεν παιρνει υποψην του τα δεδομενα ταχυτητας απο το Basecamp, αλλα τα δικα του δεδομενα που εξαρτωνται απο το λογισμικο της καθε σειρας Nuvi, απο τα ορια ταχυτητας μεσα στο χαρτη για οσους δρομους υπαρχουν αυτα, απο τα δικα του ορια ταχυτητας για διαφορες κατηγοριες δρομων που δεν εχουν ορια μεσα στο χαρτη και απο την γεωμετρια των γραμμων των δρομων (στροφες).
Εκεινο που εχω καταλαβει με τον Ευρωπαικο κινουμενος πολλες φορες στην Εγνατια Οδο προς Ηγουμενιτσα, ειναι οτι οταν θα υπολογισει η συσκευη την πορεια, θεωρει οτι στην Εγνατια θα κινουμαι με 130 οπως ειναι και το οριο ταχυτητας στο χαρτη.
Αν τρεχω με 130 τοτε μου βγαζει μια ωρα αφιξης πχ Α που παραμενει σταθερη. Αν καποια στιγμη αρχισω και κινουμαι πχ με 170 η ωρα αφιξης γινεται σταδιακα ολο και μικροτερη γιατι η συσκευη θεωρει οτι θα συνεχισω να κινουμαι σε αυτη την κατηγορια δρομου απο δω και περα με 170,
Τη συνεργασια οριου του χαρτη και γεωμετριας δρομου την εχω δει στα βουνα, οπου πχ σε διαδρομη 60 χιλ. με στροφες και με οριο χαρτη τα 60, μου βγαζει χρονο πχ 1:20 σκεπτομενο οτι θα κοβω κατω απο 60 στις στροφες.
Τα ορια που εχω βαλει στο Basecamp και Mapsource ειναι 130, 110, 80, 70, 50 και με αυτα τα ορια πιανω αληθοφανεις χρονους στα προγραμματα.
Στη συσκευη ο Ευρωπαικος (που εχει σχεδον παντου ορια) ειναι λιγο πιο αργος απο τα προγραμματα κι ο Αutodrive που δεν εχει ορια παντου, ειναι λιγο πιο γρηγορος απο τον Ευρωπαικο.
Εκει που ειναι πολυ "τραβηγμενα" μεγαλος ο χρονος ειναι σημερα στο Here We Go οπου πχ για την ιδια διαδρομη Σπιτι-Ηγουμενιτσα μου εδωσε 3:47 (!!!) για τα ιδια χιλιομετρα.
x-trail- Honorary Member
- Τόπος : Θεσσαλονικη
Ημερομηνία εγγραφής : 09/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2340
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αν και μάλλον δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση στο Basecamp για Mac. Το παράθυρο με τις επιλογές για τα routes είναι αυτό:
Η μόνη ρύθμιση που βρήκα για ταχύτητες είναι στα preferences του Basecamp και αφορά την % αύξηση ή μείωση όλων των default ταχυτήτων.
Η μόνη ρύθμιση που βρήκα για ταχύτητες είναι στα preferences του Basecamp και αφορά την % αύξηση ή μείωση όλων των default ταχυτήτων.
Πράγματι το BaseCamp για MAC δεν έχει αυτή την δυνατότητα, το βρήκα στο forum της Garmin.
Santosan- Administrator
Santosan έγραψε:Η σειρά συσκευών του '17 θα είναι διαθέσιμη το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Λίγη προσοχή ποιά συσκευή θα επιλέξεις, η συγκεκριμένη στο Amazon που έχεις δώσει στο link αφορά την Βόρεια Αμερική & όχι την Ευρώπη. Το σωστό προιόν είναι αυτό με τον κωδικό προιόντος 010-01681-12, βρήκα την έκδοση της συσκευής που μας ενδιαφέρει εδώ [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα την συσκευή την περιμένουν στις 20.02.2017 στα 257,95 €. Λίγη υπομονή να κυκλοφορήσει στην αγορά λοιπόν & θα την βρούμε την άκρη.
μήπως (λεω) ... βρέθηκε κάποια "άκρη" ? ... Πιάσαμε διακοποπερίοδο και περιμένουν στας Ευρώπας ...
lefterismega- Member
- Τόπος : loutraki
Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 132
Στην Ελλάδα το πέτυχα εδώ:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Είναι κατόπιν παραγγελίας με χρόνο αναμονής τις 15 μέρες.
Από Αγγλία στο Amazon:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Είναι κατόπιν παραγγελίας με χρόνο αναμονής τις 15 μέρες.
Από Αγγλία στο Amazon:
Santosan- Administrator
... υπάρχει το[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
και το[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Δεν μπορώ να καταλάβω πια είναι η διαφορά του "D" με τον "S" ... Είναι θέμα χαρτών ?
και το[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Δεν μπορώ να καταλάβω πια είναι η διαφορά του "D" με τον "S" ... Είναι θέμα χαρτών ?
lefterismega- Member
Μου το έχουν αναλύσει εδώ: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.].
Εγώ πήρα το "D" λόγω του ότι δεν βρήκα το "S". Οι χάρτες είναι απολύτως ίδιοι.
Το Traffic σε εμένα λειτουργεί μέσω smartphone συνδεδεμένου στο internet, καταναλώνει ασήμαντα MB.
Το "D" προέρχεται από τη λέξη DAB και είναι σύστημα ραδιοφώνου που δεν το έχουμε στην Ελλάδα.
Εγώ πήρα το "D" λόγω του ότι δεν βρήκα το "S". Οι χάρτες είναι απολύτως ίδιοι.
Το Traffic σε εμένα λειτουργεί μέσω smartphone συνδεδεμένου στο internet, καταναλώνει ασήμαντα MB.
Το "D" προέρχεται από τη λέξη DAB και είναι σύστημα ραδιοφώνου που δεν το έχουμε στην Ελλάδα.
vourosp- New Member
Τόπος : Μέγαρα
Ημερομηνία εγγραφής : 13/06/2017
Αριθμός μηνυμάτων : 10
το μαγαζάκι [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]...έβγαλε προσφορές και στη φόρα όλα (σχεδόν) τα γκαρμίν αλλά για "61" ούτε λόγος ! η Ελληνική αντιπροσωπεία άραγε που είναι ?
lefterismega- Member
lefterismega- Member
(...off topic συνέχεια!... )
.. όμως κάτι τρέχει...
.. όμως κάτι τρέχει...
navitraveler- Advanced Member
Τόπος : Αλεξανδρούπολη
Ημερομηνία εγγραφής : 12/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 994
Τίποτα δεν συμβαίνει παιδιά, η συνδρομή για το domain name είχε λήξει & δεν πρόλαβα να την ανανεώσω το Σ/Κ.
Santosan- Administrator
ok Μάνο ... συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες ... χαχαχα
Συνεχίζουμε ακάθεκτοι λοιπόν ...
end ... "off topic"
Συνεχίζουμε ακάθεκτοι λοιπόν ...
end ... "off topic"
lefterismega- Member
Σελίδα 2 από 2 • 1, 2
Παρόμοια θέματα
» Θελω Να Δοκιμασω Τον Ευρωπαικο Στο 3490 LMT, Ποια Ειναι Η Διαδικασια Εισαγωγης Του Χαρτη Στην Συσκευη ;
» Garmin nüvi® 3597LMT Review - Η Ελληνικη Συσκευη Στα Χερια Του My Garmin Sat Nav - 2013 Prestige Series
» Garmin nüvi® 2599LMT-D Review - H Ευρωπαικη Συσκευη Στα Χερια Του My Garmin Sat Nav - 2014 Advanced Series
» Garmin Monterra - Συσκευη Outdoor Με Λειτουργικο Android
» Αγορα καινουργιας συσκευης Garmin & μεταφορα αγαπημενων απο την συσκευη σε iphone
» Garmin nüvi® 3597LMT Review - Η Ελληνικη Συσκευη Στα Χερια Του My Garmin Sat Nav - 2013 Prestige Series
» Garmin nüvi® 2599LMT-D Review - H Ευρωπαικη Συσκευη Στα Χερια Του My Garmin Sat Nav - 2014 Advanced Series
» Garmin Monterra - Συσκευη Outdoor Με Λειτουργικο Android
» Αγορα καινουργιας συσκευης Garmin & μεταφορα αγαπημενων απο την συσκευη σε iphone
Σελίδα 2 από 2
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|