Nuvi 3490 - Προβληματα Με Την Επιλογη Αναστροφης Στη Δρομολογηση Με Navteq
+5
Santosan
thundercastle
ZAFIR
IliasA
gnoul
9 απαντήσεις
Σελίδα 2 από 2
Σελίδα 2 από 2 • 1, 2
Απ: Nuvi 3490 - Προβληματα Με Την Επιλογη Αναστροφης Στη Δρομολογηση Με Navteq
Μάνο χρησιμοποίησε σαν αφετηρία :
Δήμος : Άγιοι Ανάργυροι
Οδός : Κύπρου
Αριθμός : 21
Και σαν προορισμό :
Δήμος : Γαλάτσι
Οδός : Φωκά Ι.
Αριθμός : 80
Καλό θα είναι να το δοκιμάσουν και οι φίλοι με άλλες συσκευές και να παρατηρήσουν την στροφή (αναστροφή κατά το λογισμικό) 200m μετά την αφετηρία!
Δήμος : Άγιοι Ανάργυροι
Οδός : Κύπρου
Αριθμός : 21
Και σαν προορισμό :
Δήμος : Γαλάτσι
Οδός : Φωκά Ι.
Αριθμός : 80
Καλό θα είναι να το δοκιμάσουν και οι φίλοι με άλλες συσκευές και να παρατηρήσουν την στροφή (αναστροφή κατά το λογισμικό) 200m μετά την αφετηρία!
gnoul- Honorary Member
Τόπος : Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 08/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 255
Σε λιγο θα ειμαι ετοιμος Γιωργο, εχω ηδη δοκιμασει μια περιπτωση ...
Santosan- Administrator
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879
Γιώργο στην δική μου συσκευή είτε έχω ενεργοποιημένη την αποφυγή αναστροφών είτε όχι, δρομολογεί σωστά.
-----------------------------Eνεργοποιημένη ----------------------------------------------------Μη Eνεργοποιημένη
---------------[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] ---------------------------[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
-----------------------------Eνεργοποιημένη ----------------------------------------------------Μη Eνεργοποιημένη
---------------[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] ---------------------------[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
thundercastle- Advanced Member
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία εγγραφής : 06/01/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 870
Και μένα το ίδιο (Nuvi 1490)
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
panoshm- Moderator
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2927
No SID & SQLIte Search By Address
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
GPX - MapSource
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Με SID & SQLite Route By Trip Planner
GPX - MapSource
Σαν δυο σταγονες νερο ...
GPX - MapSource
Με SID & SQLite Route By Trip Planner
GPX - MapSource
Σαν δυο σταγονες νερο ...
Santosan- Administrator
Μάνο συγγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς.
Εδω υπαρχει διαφορα ...
Με SID & SQLite - Search By Address
GPX - MapSource
Συγκριση των δυο παραπανω με την συγκεκριμενη ....
Με SID & SQLite - Search By Address
GPX - MapSource
Συγκριση των δυο παραπανω με την συγκεκριμενη ....
Santosan- Administrator
thundercastle έγραψε:Μάνο συγγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς.
Εχω δωσει τρεις περιπτωσεις δρομολογησης:
1/ Χωρις SID & SQLIte & χρηση ευρεσης διευθυνσης για δημιουργια πορειας.
2/ Με SID & SQLIte & χρηση του Trip Planner για δημιουργια πορειας.
3/ Με SID & SQLIte & χρηση ευρεσης διευθυνσης για δημιουργια πορειας.
Πρεπει να σας πω οτι για να γινει συγκριση πρεπει να ειναι μεταξυ ιδιων συσκευων γιατι καθε σειρα εχει διαφορετικα αρχεια.
Santosan- Administrator
Να συμπληρωσω οτι οι ρυθμισεις της συσκευης παραμενουν σταθερες οπως φαινεται εδω: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Δεν επαιξα με την αναστροφη γιατι δεν βλεπω να υπαρχει λογος.
Santosan- Administrator
Σκρινάκια από την συσκευή μου ΜΕ και ΧΩΡΙΣ τα συνοδευτικά αρχεία. Δεν υπάρχει καμιά διαφορά.
Μάνο ήθελα να παρατηρήσω ότι το 1490 του Πάνου έχει πράγματι διαφορετικά αρχεία από το δικό μου και το 3490 του Γιώργου. Εγώ όμως με τον Γιώργο, δεν θα έπρεπε να έχουμε τις ίδιες δρομολογήσεις?
Η δική σου συσκευή πως συμπεριφέρεται στο συγκεκριμένο παράδειγμα του Γιώργου?
Μάνο ήθελα να παρατηρήσω ότι το 1490 του Πάνου έχει πράγματι διαφορετικά αρχεία από το δικό μου και το 3490 του Γιώργου. Εγώ όμως με τον Γιώργο, δεν θα έπρεπε να έχουμε τις ίδιες δρομολογήσεις?
Εμένα έχει "φάει ξύλο" για κακή συμπεριφορά και έβαλε μυαλό Από τότε μου κάνει όλα τα χατήριαthundercastle έγραψε:Μάνο ήθελα να παρατηρήσω ότι το 1490 του Πάνου έχει πράγματι διαφορετικά αρχεία από το δικό μου και το 3490 του Γιώργου. Εγώ όμως με τον Γιώργο, δεν θα έπρεπε να έχουμε τις ίδιες δρομολογήσεις?
panoshm- Moderator
panoshm έγραψε:Εμένα έχει "φάει ξύλο" για κακή συμπεριφορά και έβαλε μυαλό [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] Από τότε μου κάνει όλα τα χατήρια [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
thundercastle έγραψε:Μάνο ήθελα να παρατηρήσω ότι το 1490 του Πάνου έχει πράγματι διαφορετικά αρχεία από το δικό μου και το 3490 του Γιώργου. Εγώ όμως με τον Γιώργο, δεν θα έπρεπε να έχουμε τις ίδιες δρομολογήσεις?
Βασιλη & η δικη σου συσκευη εχει διαφορετικα αρχεια απο το 3490 & γι' αυτο δεν μπορει να γινει συγκριση οσο αφορα το προβλημα. Σε γενικες γραμμες ανεξαρτητως αρχειων οι δρομολογησεις πρεπει να ειναι ιδιες, αντε να υπαρχει μια μικρη αποκλιση σε καποιες περιπτωσεις οταν προκειται για διαφορετικες γενιες συσκευων. Στην συγκεκριμενη περιπτωση μπορει να ειναι καλο οταν οι χρηστες ανεξαρτητως συσκευης δινουν δεδομενα γιατι ετσι βγαινουν πολυτιμα συμπερασματα σχετικα με τις δρομολογησεις που δινονται απο τα Garmin με τον Navteq, για να συγκρινεις ομως συγκεκριμενες συμπεριφορες χρειαζονται δυο ιδιες συσκευες. Τωρα λοιπον ερχομαστε στην δευτερη ερωτηση σου σχετικα με την δικη μου συσκευη που ειναι ιδια με του Γιωργου. Οι παραπανω δρομολογησεις που εδωσα απο το δικο μου 3490 ειναι απο τα σημεια αφιξης & προορισμου που εδωσε ο Γιωργος σε τρεις εκδοχες οπως εξηγησα παραπανω. Σε καμμια περιπτωση δεν παρουσιαζει το προβλημα που παρουσιαζει του Γιωργου, ουτε ειχα ποτε παρομοιο προβλημα, αλλα για αλλη μια φορα επιβεβαιωνεται η συμπεριφορα της συσκευης οπως & στα αλλα δυο παραδειγματα που εδωσα εδω [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]οσο αφορα το τι δρομολογησεις δινει η συσκευη αναλογως την μεθοδο.
Santosan- Administrator
Δηλαδή Μάνο στο δικό σου το 3490 δεν αντιμετωπίζεις το πρόβλημα της "αναστροφής";
Και εγώ με το Garmin για iOS δεν έχω πρόβλημα αλλά στο 3490 έχει θέμα με τις αναστροφές και αναγκάζομαι να πλοηγούμαι χωρίς αποφυγή αναστροφής με αποτέλεσμα να ακούω συχνά εκείνο το τρισάλθιο κάντε επι τόπου αναστροφή ... ένα από τα απαράδεκτα προβλήματα που οδήγησαν την Navigon στην χρεοκοπία ... μαζί με πολλά άλλα λάθη...
Ελπίζω να αναφέρεσαι στο 3490 χωρίς την αφαίρεση των συνοδευτικών αρχείων και όχι με δρομολογήσεις στο BaseCamp ή το MapSource....
Αν το πρόβλημα της αναστροφής δεν εμφανίζεται σε άλλα 3490 ... τότε κάτι χάνω και δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Και εγώ με το Garmin για iOS δεν έχω πρόβλημα αλλά στο 3490 έχει θέμα με τις αναστροφές και αναγκάζομαι να πλοηγούμαι χωρίς αποφυγή αναστροφής με αποτέλεσμα να ακούω συχνά εκείνο το τρισάλθιο κάντε επι τόπου αναστροφή ... ένα από τα απαράδεκτα προβλήματα που οδήγησαν την Navigon στην χρεοκοπία ... μαζί με πολλά άλλα λάθη...
Ελπίζω να αναφέρεσαι στο 3490 χωρίς την αφαίρεση των συνοδευτικών αρχείων και όχι με δρομολογήσεις στο BaseCamp ή το MapSource....
Αν το πρόβλημα της αναστροφής δεν εμφανίζεται σε άλλα 3490 ... τότε κάτι χάνω και δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
gnoul- Honorary Member
Nuvi 3490 - Προβληματα Με Την Αναστροφη Σε Πλοηγηση Με Navteq
Ολες οι δρομολογησεις ειναι στο 34αρι με & χωρις τα SID & SQLite, το προβλημα της αναστροφης δεν συμβαινει σε εμενα σε καμμια περιπτωση. Μπορεις να δεις τις πορειες οπως τις ανεβασα απο την συσκευη στο MapSource για να φαινονται. Κατι πρεπει να εχει γινει στην συσκευη σου Γιωργο ...
Santosan- Administrator
Μάνο μου ευχαριστώ για την διευκρίνιση καλέ μου φίλε!
Δεν ξέρω τι δεν πάει καλά και δεν έχω χρόνο να το ψάξω τώρα!
Θα το δω μετά το Πάσχα αλλά θα περιμένω και άλλους κατόχους 3490 να μου πούνε τι παρατηρούνε!
Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να συμβαίνει και εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα Γεωμετρίας στο δικό μου 3490!
Δεν ξέρω τι δεν πάει καλά και δεν έχω χρόνο να το ψάξω τώρα!
Θα το δω μετά το Πάσχα αλλά θα περιμένω και άλλους κατόχους 3490 να μου πούνε τι παρατηρούνε!
Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να συμβαίνει και εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα Γεωμετρίας στο δικό μου 3490!
gnoul- Honorary Member
Νομιζω δεν ειναι τιποτα που ενα Hard Reset μαζι με ενα Clear NonVol δεν μπορει να διορθωσει. Καλο ειναι να κανεις παλι την αναβαθμιση του Ευρωπαικου .....
Santosan- Administrator
Παμε τωρα να σας τρελανω εντελως.... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Σε ολες τις περιπτωσεις, ο σχεδιασμος των πορειων εγινε με Αναζητηση Διευθυνσης και μετα πατησα το κουμπι Πορειες.
Ολα τα συνοδευτικα αρχεια ηταν μεσα στην συσκευη.
Τα παρακατω ειναι με ενεργοποιημενες τις Αποφυγες Αναστροφων.
Η διαφορα ειναι η ...ωρα που εκανα την προσομοιωση.
ΠΡΩΙ
ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΒΡΑΔΥ
Το Μεσημερι, αφου πηρα τις παραπανω Πορειες, απενεργοποιησα τις Αποφυγες Αναστροφης και πηρα τα "φυσιολογικα" αποτελεσματα.
Το StreetPilot στο Αndroid, οπου φοραει μονο το αρχειο IMG του ιδιου χαρτη, με ενεργοποιημενες τις Αναστροφες, μου βγαζει μια ακομα διαφορετικη Πορεια...
Για πιο ευκολη συγκριση, ολα μαζι τα σκρινακια με τις Αναστροφες ενεργοποιημενες [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Σε ολες τις περιπτωσεις, ο σχεδιασμος των πορειων εγινε με Αναζητηση Διευθυνσης και μετα πατησα το κουμπι Πορειες.
Ολα τα συνοδευτικα αρχεια ηταν μεσα στην συσκευη.
Τα παρακατω ειναι με ενεργοποιημενες τις Αποφυγες Αναστροφων.
Η διαφορα ειναι η ...ωρα που εκανα την προσομοιωση.
ΠΡΩΙ
ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΒΡΑΔΥ
Το Μεσημερι, αφου πηρα τις παραπανω Πορειες, απενεργοποιησα τις Αποφυγες Αναστροφης και πηρα τα "φυσιολογικα" αποτελεσματα.
Το StreetPilot στο Αndroid, οπου φοραει μονο το αρχειο IMG του ιδιου χαρτη, με ενεργοποιημενες τις Αναστροφες, μου βγαζει μια ακομα διαφορετικη Πορεια...
Για πιο ευκολη συγκριση, ολα μαζι τα σκρινακια με τις Αναστροφες ενεργοποιημενες [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
EVERY GARMIN HAS A MIND OF ITS OWN
x-trail- Honorary Member
- Τόπος : Θεσσαλονικη
Ημερομηνία εγγραφής : 09/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2340
Δεν ειναι περιεργο αυτο που συμβαινει αναλογως με το πια ωρα της ημερας ζηταμε την δρομολογηση να παρουσιαζει διαφορες, αυτα ειναι δεδομενα απο τα αρχεια SID που γνωριζοντας την κινηση που θα συναντησουμε συμμετεχει στην αποφαση πια πορεια ειναι προτιμοτερη. Αν υπηρχε & δεκτης ληψης δεδομενων κινησης που τυχον να ηταν διαθεσιμα για την περιοχη πιθανον να υπηρχε παλι διαφορα στο αποτελεσμα. Το λογισμικο ειναι πολυπλοκο μεν & λαμβανει υπ' οψιν πολλα δεδομενα δε αλλα υπαρχει λογικη στο πως δουλευει.
Santosan- Administrator
Ακριβως οπως τα λες Μανο !!!
Το παραπανω που δοκιμασα ειναι οτι η Garmin υποσχεται με το Historic Traffic Trends, δλδ στατιστικες πληροφοριες κινησης οπου αναλογα με την ωρα πλοηγησης μας παει κι απο αλλους δρομους.
Ειδικα για την Αθηνα οπου η Navteq εχει δεδομενα κινησης εδω και καιρο.
Αν τωρα εδω βαλουμε και live πληροφοριες κινησης, κατι μπορει να αλλαξει.
Αν μαλιστα κανουμε αρκετες Πορειες με τον Ευρωπαικο, στο παιχνιδι μπαινουν και οι δικες μας συνηθειες με το myTrends.
To νεο λογισμικο στις νεες συσκευες με συνοδευτικα αρχεια ειναι και πολυπλοκο και συν-υπολογιζει πολλους παραγοντες για να μας δωσει Πορεια.
Και αυτο στην Ελλαδα με τις λιγοστες πληροφοριες που ειναι διαθεσιμες μπορει να μην φαινεται, αλλα σε αλλες χωρες και πολεις θα ειναι πολυ χρησιμο.
Το οτι γραφω παραπανω οτι το καθε Nuvi εχει "mind of its own", εννοω οτι αναλογα με την συσκευη-λογισμικο, αναλογα με τον χαρτη, αναλογα με τα συνοδευτικα αρχεια, αναλογα με την περιοχη και την ωρα της Πορειας, αναλογα με τα δεδομενα κινησης και τις δικες μας αποθηκευμενες συνηθειες, μπορει να εχουμε και διαφορετικο αποτελεσμα.
Το παραπανω που δοκιμασα ειναι οτι η Garmin υποσχεται με το Historic Traffic Trends, δλδ στατιστικες πληροφοριες κινησης οπου αναλογα με την ωρα πλοηγησης μας παει κι απο αλλους δρομους.
Ειδικα για την Αθηνα οπου η Navteq εχει δεδομενα κινησης εδω και καιρο.
Αν τωρα εδω βαλουμε και live πληροφοριες κινησης, κατι μπορει να αλλαξει.
Αν μαλιστα κανουμε αρκετες Πορειες με τον Ευρωπαικο, στο παιχνιδι μπαινουν και οι δικες μας συνηθειες με το myTrends.
To νεο λογισμικο στις νεες συσκευες με συνοδευτικα αρχεια ειναι και πολυπλοκο και συν-υπολογιζει πολλους παραγοντες για να μας δωσει Πορεια.
Και αυτο στην Ελλαδα με τις λιγοστες πληροφοριες που ειναι διαθεσιμες μπορει να μην φαινεται, αλλα σε αλλες χωρες και πολεις θα ειναι πολυ χρησιμο.
Το οτι γραφω παραπανω οτι το καθε Nuvi εχει "mind of its own", εννοω οτι αναλογα με την συσκευη-λογισμικο, αναλογα με τον χαρτη, αναλογα με τα συνοδευτικα αρχεια, αναλογα με την περιοχη και την ωρα της Πορειας, αναλογα με τα δεδομενα κινησης και τις δικες μας αποθηκευμενες συνηθειες, μπορει να εχουμε και διαφορετικο αποτελεσμα.
x-trail- Honorary Member
- Τόπος : Θεσσαλονικη
Ημερομηνία εγγραφής : 09/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2340
panoshm- Moderator
Αυτα τα αρχεια SID ειναι πολυ υποπτα σχετικα με τις δρομολογησεις αφου εχουν δυο βασεις δεδομενων πολυ σημαντικες για τις επιλογες δρομολογησης. Fast Routing & Traffic Trends v3 νομιζω οτι χρειαζονται μελετη απο την Garmin αφου μπορει να τους δουλευουν στο Αμερικανικο δικτυο αλλα ειναι μπανανοφλουδα για το Ευρωπαικο.
Santosan- Administrator
Τώρα που επέστρεψα και διάβασα προσεκτικά τις αναλύσεις του Μάνου και την διατριβή του Κυριάκου ... μπορώ να δηλώσω ότι όντως άβυσσος η Garmin!
Κάθε Garmin δρομολογεί διαφορετικά γιατί μαθαίνει από τις οδηγικές συνήθεις του αφεντικού του, λαμβάνει υπόψη τις πληροφορίες κίνησης και αλλάζει αλγόριθμο διαφορετικές ώρες τις μέρας.
Όλα αυτά σεβαστά, αλλά επιμένω ότι το λογισμικό έχει ένα θέμα με την Γεωμετρία που ελπίζω ότι σύντομα θα διορθωθεί!
Κάθε Garmin δρομολογεί διαφορετικά γιατί μαθαίνει από τις οδηγικές συνήθεις του αφεντικού του, λαμβάνει υπόψη τις πληροφορίες κίνησης και αλλάζει αλγόριθμο διαφορετικές ώρες τις μέρας.
Όλα αυτά σεβαστά, αλλά επιμένω ότι το λογισμικό έχει ένα θέμα με την Γεωμετρία που ελπίζω ότι σύντομα θα διορθωθεί!
gnoul- Honorary Member
Tα Garmin μαθαινουν τις συνηθειες του αφεντικου?δεν νομιζω ακομη,θα ηταν χρησιμο ομως>Καθε ημερα που επιστεφω σπιτι μου θελει να με παει απο δικο του δρομο..Τα Tom-tom νομιζω διαθετουν κατι τετοιο
tsgallix- Member
- Τόπος : Thessaloniki/Paris France
Ημερομηνία εγγραφής : 08/01/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 127
Σάββα οι τελευταίες εκδόσεις των nuvi, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Garmin, έχουν στο λογισμικό τους την δυνατότητα να γνωρίζουν τους προορισμούς κάθε ώρα και μέρα, αλλά και τα αγαπημένα σου ώστε να προσαρμόζουν τις δρομολογήσεις.
Σε κάποιο ποσοστό το έχουμε δει να δουλεύει με την επιλογή προορισμού αυτόματα από το λογισμικό μια συγκεκριμένη ώρα και μέρα με την λειτουργία MyTrends.
Το TomTom έχει μιά άλλη καταπληκτική δυνατότητα το MapShare με το οποίο οι διορθώσεις των χρηστών περνιούνται στον χάρτη άμεσα και έχεις την δυνατότητα ανάλογα με το επίπεδο "εμπιστοσύνης" που ορίζεις στην συσκευή σου να τις δέχεσαι στον δικό σου χάρτη!
Εκτός αν αναφέρεσαι σε κάτι που αγνοώ!
Σε κάποιο ποσοστό το έχουμε δει να δουλεύει με την επιλογή προορισμού αυτόματα από το λογισμικό μια συγκεκριμένη ώρα και μέρα με την λειτουργία MyTrends.
Το TomTom έχει μιά άλλη καταπληκτική δυνατότητα το MapShare με το οποίο οι διορθώσεις των χρηστών περνιούνται στον χάρτη άμεσα και έχεις την δυνατότητα ανάλογα με το επίπεδο "εμπιστοσύνης" που ορίζεις στην συσκευή σου να τις δέχεσαι στον δικό σου χάρτη!
Εκτός αν αναφέρεσαι σε κάτι που αγνοώ!
gnoul- Honorary Member
Σελίδα 2 από 2 • 1, 2
Παρόμοια θέματα
» Nuvi 3490 - επιλογη για φορτηγο
» nuvi 2595 - Επιλογή Προορισμού.
» Nuvi 3490 Με Glonass
» Garmin nüvi® 3590LMT - Διαφορα Θεματα & Προβληματα
» Nuvi 3490 - Στιγμιοτυπο Οθονης