My Garmin Sat Nav
Καλώς ήλθατε στο My Garmin Sat Nav ‼️

Πρέπει να συνδεθείτε ή να κάνετε εγγραφή γιά να έχετε πρόσβαση σε όλο το forum

Welcome to My Garmin Sat Nav !!

You must Log in or Register to gain full forum accessΕγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

My Garmin Sat Nav
Καλώς ήλθατε στο My Garmin Sat Nav ‼️

Πρέπει να συνδεθείτε ή να κάνετε εγγραφή γιά να έχετε πρόσβαση σε όλο το forum

Welcome to My Garmin Sat Nav !!

You must Log in or Register to gain full forum access

My Garmin Sat Nav
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ιατρική επιστήμη .

5 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Καρδιοχειρουργός μιλάει για την απάτη της χοληστερίνης…

Δημοσίευση από Santosan Παρ 18 Ιουλ 2014 - 21:26

Ο Δρ Dwight Lundell στο PreventDisease

Εμείς οι γιατροί με όλη μας την εκπαίδευση , τη γνώση και την εξουσία, αποκτούμε συχνά ένα αρκετά μεγάλο εγώ και είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος .

Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση. Δεν σας κρύβω ότι κάναμε λάθος.

Ιατρική επιστήμη . %CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82-1

Ως χειρουργός καρδιάς με 25 χρόνια εμπειρίας, έχω εκτελέσει πάνω από 5.000 εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, σήμερα είναι η μέρα μου για να διορθώσω το λάθος με τα ιατρικά και τα επιστημονικά δεδομένα .
Έχω εκπαιδευτεί για πολλά χρόνια με άλλους εξέχοντες γιατρούς με την ένδειξη “διαμορφωτές της κοινής γνώμης”.

“Βομβαρδιζόμαστε με την επιστημονική βιβλιογραφία και συνεχώς με σεμινάρια εκπαίδευσης, εμείς ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης επιμέναμε ότι η καρδιακή νόσος προέκυψε από το απλό γεγονός της αυξημένης χοληστερόλης στο αίμα.

Πόσο έγκυρα είναι τα “έγκριτα” επιστημονικά περιοδικά;

Η μόνη αποδεκτή θεραπεία ήταν η συνταγογράφηση φαρμάκων για τη μείωση της χοληστερόλης και μια διατροφή με αυστηρούς περιορισμούς σε πρόσληψη λίπους . Με το τελευταίο βέβαια επιμέναμε ότι θα μειώσουμε τη χοληστερόλη και τις καρδιακές παθήσεις. Αποκλίσεις από τις συστάσεις αυτές, θεωρείτο αίρεση και θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε ιατρική αμέλεια.
Δεν λειτουργεί

Οι συστάσεις αυτές δεν είναι πλέον επιστημονικά ή ηθικά δικαιολογημένες.
Η ανακάλυψη πριν από μερικά χρόνια ότι η πραγματική αιτία των καρδιακών παθήσεων, είναι η φλεγμονή στο τοίχωμα της αρτηρίας σιγά-σιγά οδηγεί σε μια παραδειγματική στροφή στον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι καρδιακές παθήσεις και οι άλλες χρόνιες παθήσεις.

Αυτές οι μακροσκελείς διατροφικές συστάσεις έχουν δημιουργήσει τις επιδημίες της παχυσαρκίας και του διαβήτη , οι συνέπειες των οποίων επισκιάζουν οποιαδήποτε άποψη ιστορικής μάστιγας της θνησιμότητας , του ανθρώπινου πόνου και των ολέθριων οικονομικών συνεπειών.

Παρά το γεγονός ότι το 25 % του πληθυσμού παίρνει ακριβά φάρμακα στατίνης και , παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί η περιεκτικότητα σε λίπος στην διατροφής μας , οι περισσότεροι Αμερικανοί θα πεθάνουν φέτος από καρδιακή νόσο από ό, τι ποτέ πριν.

Στατίνες, Vioxx και Πολιτεία

Στατιστικά στοιχεία από το American Heart Association δείχνουν ότι 75 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν σήμερα από καρδιακή νόσο , 20 εκατομμύρια έχουν διαβήτη και 57 εκατομμύρια έχουν προ-διαβήτη . Αυτές οι διαταραχές επηρεάζουν όλο και νεότερους ανθρώπους σε μεγαλύτερους αριθμούς κάθε χρόνο .

Απλό, χωρίς να υπάρχει φλεγμονή στο σώμα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος η χοληστερόλη να συσσωρευτεί στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και να προκαλέσει καρδιακή νόσο και εγκεφαλικά επεισόδια .

Χωρίς φλεγμονή , η χοληστερόλη θα κυκλοφορεί ελεύθερα σε όλο το σώμα , όπως στη φύση .

Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος

Αντιφλεγμονώδης διατροφή
Είναι η φλεγμονή που προκαλεί τη χοληστερόλη να παγιδευτεί

Η φλεγμονή δεν είναι περίπλοκη είναι απλώς η φυσική άμυνα του οργανισμού σας σε ένα ξένο εισβολέα , όπως τα βακτήρια, οι τοξίνες ή οι ιοί .
Ο κύκλος της φλεγμονής είναι ο τέλειος τρόπος που το σώμα, σας προστατεύει από αυτά τα βακτήρια και τους ιούς εισβολείς . Ωστόσο , εάν επί χρόνια εκθέτουμε το σώμα μας σε τοξίνες από τα τρόφιμα, το ανθρώπινο σώμα δεν είχε ποτέ σχεδιαστεί για αυτήν την επεξεργασία και αυτή η κατάσταση που εμφανίζεται ονομάζεται χρόνια φλεγμονή .

Η χρόνια φλεγμονή είναι επιβλαβής, όμως η οξεία φλεγμονή είναι ευεργετική.

Ποιο λογικό άτομο θα εκθέσει τον εαυτό του εσκεμμένα επανειλημμένα σε τρόφιμα ή άλλες ουσίες που είναι γνωστό ότι προκαλούν ζημία στο σώμα ; Λοιπόν , οι καπνιστές ίσως, αλλά τουλάχιστον κάνουν αυτή την επιλογή συνειδητά.

Οι υπόλοιποι από εμάς απλά ακολουθούμε τη συνιστώμενη κύρια διατροφή που είναι χαμηλή σε λιπαρά και υψηλή σε περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λίπη και υδατάνθρακες , μην ξέροντας ότι έτσι ακριβώς προκαλούμε επαναλαμβανόμενες βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία μας .

Αυτή η επαναλαμβανόμενη ζημία δημιουργεί χρόνια φλεγμονή οδηγεί σε καρδιακή νόσο , εγκεφαλικό επεισόδιο , διαβήτη καρκίνο και παχυσαρκία.

Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι :

Η ζημία και η φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία μας, προκαλείται από τη χαμηλή σε λιπαρά δίαιτα που συνιστάται για χρόνια από την επικρατούσα ιατρική .

Ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι ένοχοι της χρόνιας φλεγμονής;

Πολύ απλά, είναι η υπερφόρτωση του σώματος μας από απλούς , ιδιαίτερα επεξεργασμένους υδατάνθρακες ( ζάχαρη, αλεύρι και όλα τα προϊόντα που παράγονται από αυτά ) και η υπερβολική κατανάλωση ωμέγα – 6 φυτικά έλαια όπως το σογιέλαιο , αραβοσιτέλαιο και ηλιέλαιο που βρίσκονται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα .

Ας φανταστούμε για μια στιγμή το τρίψιμο με μια σκληρή βούρτσα επανειλημμένα πάνω στο μαλακό δέρμα μέχρι να γίνει αρκετά κόκκινο και σχεδόν να αρχίσει να αιμορραγεί και να το κάνουμε αυτό αρκετές φορές την ημέρα , κάθε μέρα για πέντε χρόνια .

Αν θα μπορούσατε να ανεχτείτε αυτό το επίπονο βούρτσισμα , θα έχετε μια αιμορραγία , πρήξιμο στη μολυσμένη περιοχή που θα γίνετε χειρότερο με κάθε επαναλαμβανόμενη ζημία . Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να απεικονίσουμε τη φλεγμονώδη διαδικασία που θα μπορούσε να συμβαίνει στο σώμα μας αυτή τη στιγμή.

Ανεξάρτητα από το πού λαμβάνει χώρα η φλεγμονώδης διεργασία , εξωτερικά ή εσωτερικά , είναι το ίδιο.

Έχω κοίταξει μέσα σε χιλιάδες και χιλιάδες αρτηρίες .

Μία άρρωστη αρτηρία μοιάζει σαν κάποιος να πήρε μια βούρτσα και να βουρτσίζει επανειλημμένα το τοίχωμά της . Αρκετές φορές την ημέρα , κάθε μέρα , τα τρόφιμα που τρώμε δημιουργούν μικρά τραύματα επιδεινώνοντας τα, με περισσότερους τραυματισμούς , με αποτέλεσμα το σώμα να ανταποκρίνεται συνεχώς και καταλλήλως με φλεγμονή .

Ενώ απολαμβάνετε την αποπλανητική προτίμηση από ένα κομμάτι τούρτας , το σώμα μας ανταποκρίνεται ανησυχητικά σαν ένας ξένος εισβολέας να του κήρυξε τον πολέμο.
Τα τρόφιμα φορτωμένα με ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες που υποβάλλονται σε επεξεργασία με ωμέγα 6 λιπαρά,για για έξι δεκαετίες ήταν ο στυλοβάτης της αμερικανικής διατροφής.

Αυτά τα τρόφιμα μας έχουν σιγά-σιγά δηλητηρίαση όλους .

Τι προκαλεί η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι στο σώμα μας

Πώς μπορεί ένα απλό κομμάτι τούρτας να μας δημιουργήσει ένα καταρράκτη φλεγμονής και να μας κάνει άρρωστους;
Φανταστείτε να χυθεί σιρόπι στο πληκτρολόγιό σας και θα έχετε μια οπτική εικόνα για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του κυττάρου.

Όταν καταναλώνουμε απλούς υδατάνθρακες όπως η ζάχαρη , το σάκχαρο του αίματος αυξάνεται ραγδαία.

Σε απάντηση , το πάγκρεας εκκρίνει ινσουλίνη του οποίου πρωταρχικός σκοπός είναι να οδηγηθεί η ζάχαρη σε κάθε κύτταρο, όπου αποθηκεύεται για ενέργεια .
Εάν το κύτταρο είναι γεμάτο και δεν χρειάζεται γλυκόζη , απορρίπτεται για να αποφευχθεί η επιπλέον ζάχαρη και αυτή γίνεται σιρόπι, κόλλα.

Όταν τα κύτταρα είναι πλήρη και απορρίπτουν την επιπλέον γλυκόζη , οι αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα, παράγουν περισσότερη ινσουλίνη και η γλυκόζη μετατρέπεται σε αποθηκευμένο λίπος .

Τι σημαίνουν όλα αυτά και τι έχουν να κάνουν με τη φλεγμονή;

Το σακχάρο στο αίμα ελέγχεται σε ένα πολύ στενό εύρος.

Τα επιπλέον μόρια σακχάρου ενώνονται με μια ποικιλία πρωτεϊνών που με τη σειρά τους τραυματίζουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Αυτή η επαναλαμβανόμενη βλάβη στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων του αίματος πυροδοτεί την φλεγμονή.

Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας ανεβαίνουν αρκετές φορές την ημέρα , κάθε μέρα , είναι ακριβώς όπως το να τρίβετε με γυαλόχαρτο το εσωτερικό των ευαίσθητων αιμοφόρων αγγείων σας .

Ενώ μπορεί να μην είστε σε θέση να το δείτε , να είστε σίγουροι ότι έτσι ακριβώς συμβαίνει . Το είδα σε πάνω από 5.000 ασθενείς χειρουργείου σε διάρκεια 25 χρόνων και όλα έχουν ένα κοινό παρονομαστή την φλεγμονή στις αρτηρίες τους .

Ας πάμε πίσω στο κομμάτι της τούρτας.

Αυτό το φαινομενικά αθώο γλύκισμα, δεν περιέχει μόνο σάκχαρα, αλλά ψήνεται με ένα από τα πολλά ωμέγα- 6 λιπαρά φυτικά έλαια, όπως η σόγια.

Τα τσίπς και οι τηγανιτές πατάτες είναι εμποτισμένες με λάδι σόγιας. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα παράγονται με ωμέγα – 6 λιπαρά για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής . Ενώ τα ωμέγα-6 είναι απαραίτητα και είναι μέρος της κάθε κυτταρικής μεμβράνης για τον έλεγχο του τι συμβαίνει μέσα και έξω από το κύτταρο – πρέπει να είναι στη σωστή ισορροπία με τα ωμέγα-3.

Εάν η ισορροπία διαταράσεται από την κατανάλωση υπερβολικών ωμέγα- 6 λιπαρών, η κυτταρική μεμβράνη παράγει χημικές ουσίες που ονομάζονται κυτοκίνες που προκαλούν άμεσα φλεγμονή .

Η σημερινή κυρίαρχη αμερικανική διατροφή έχει δημιουργήσει μια ακραία ανισορροπία αυτών των δύο λιπαρών . Η αναλογία της ανισορροπίας κυμαίνεται από 15:01 έως και 30:1 υπέρ των ωμέγα- 6 λιπαρών.

Ετσι δημιουργείται ένα τεράστιο ποσό των κυτοκινών που προκαλούν φλεγμονή . Στο σημερινό περιβάλλον των τροφίμων , η αναλογία 3:1 θα είναι ήταν η πιο άριστη και υγιής.

Για να δείτε πόσο χειρότερα είναι τα πράγματα , το υπερβολικό βάρος που δημιουργείται από την κατανάλωση αυτών των τροφίμων δημιουργεί υπερφόρτωση στα λιπώδη κύτταρα που εκκρίνουν μεγάλες ποσότητες από προ- φλεγμονώδεις χημικές ουσίες που χειροτερεύουν τη βλάβη που προκλήθηκε από την απότομη αύξηση του σακχάρου του αίματος . Η διαδικασία που ξεκίνησε με ένα κομμάτι τούρτας μετατρέπεται σε ένα φαύλο κύκλο με την πάροδο του χρόνου που δημιουργεί καρδιακές παθήσεις, υψηλή πίεση αίματος, διαβήτη σκλήρυνση κατά πλάκας και, τέλος , τη νόσο του Αλτσχάιμερ , καθώς η φλεγμονώδης διεργασία συνεχίζεται αμείωτη .

Δεν υπάρχει καμία διαφυγή το γεγονός ότι όσο περισσότερο καταναλώνουμε έτοιμα και επεξεργασμένα τρόφιμα , τόσο περισσότερο η φλεγμονή αυξάνεται λίγο-λίγο κάθε μέρα . Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να τα επεξεργαστεί , ούτε είχε σχεδιαστεί για να καταναλώνουμε , τρόφιμα που είναι γεμάτα με τα σάκχαρα και είναι εμποτισμένα με ωμέγα – 6 λιπαρών.

Υπάρχει όμως ένα αντίδοτο για την ύπουλη φλεγμονή , και αυτό είναι να επιστρέψουμε στα τρόφιμα που είναι πιο κοντά στη φυσική τους κατάσταση . Για να χτίσετε μύς , τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη .

Επιλέξτε υδατάνθρακες που είναι σύνθετοι , όπως πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά . Μειώστε την φλεγμονή με την εξάλειψη των ω – 6 λιπαρών που την προκαλούν, όπως το καλαμποκέλαιο,το σογιέλαιο, τα φυτικά έλαια και τα επεξεργασμένα τρόφιμα που γίνονται από αυτά.

Μία κουταλιά της σούπας λάδι καλαμποκιού περιέχει 7.280 mg ωμέγα 6.

Το λάδι σόγιας περιέχει 6.940 mg . Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο ή βούτυρο από ζώα που τρέφονται με χόρτα.

Τα ζωικά λίπη περιέχουν λιγότερο από 20 % ωμέγα 6 και είναι πολύ λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν φλεγμονή από τα δήθεν υγιή φυτικά έλαια, που επισημαίνονται σαν πολυακόρεστα.

Ξεχάστε την «επιστήμη» που σας έχει κάνει το κεφάλι σας τύμπανο για δεκαετίες.

Η επιστήμη ότι τα κορεσμένα λιπαρά προκαλούν από μόνα τους καρδιακές παθήσεις είναι ανύπαρκτη . Η επιστήμη ότι τα κορεσμένα λιπαρά αυξάνουν τη χοληστερόλη του αίματος είναι επίσης πολύ αδύναμη .

Δεδομένου ότι γνωρίζουμε πλέον ότι η χοληστερόλη δεν είναι η αιτία των καρδιακών παθήσεων , η ανησυχία για το κορεσμένο λίπος σήμερα, είναι ακόμη πιο παράλογη .

Η θεωρία της χοληστερόλης οδήγησε στην διατροφή με καθόλου λίπος, προτάσεις με τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά που με τη σειρά του αυτό δημιούργησε τα ίδια τρόφιμα που προκαλούν πλέον μια επιδημία της φλεγμονής.

Η κυρίαρχη ιατρική έκανε ένα τρομερό λάθος όταν συμβούλευε τους ανθρώπους να αποφεύγουν τα κορεσμένα λιπαρά υπέρ των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-6 λιπαρά φυτικά έλαια.

Ετσι φτάσαμε να έχουμε τώρα μια επιδημία της αρτηριακής φλεγμονής που οδηγεί σε καρδιακές παθήσεις και άλλους σιωπηλούς δολοφόνους .

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να επιστρέψετε στα ολοκληρωμένα τρόφιμα που σας σέρβιρε η γιαγιά σας και όχι σε αυτά που τα αντικατέστησε η μαμά σας, από τους διαδρόμους των σουπερμάρκετ, τα εντελώς βιομηχανοποιημένα τρόφιμα. Με την εξάλειψη των φλεγμονωδών τροφίμων και προσθέτοντας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από φρέσκα μη επεξεργασμένα τρόφιμα, θα αντιστρέψετε την χρόνια βλάβη στις αρτηρίες σας και σε όλο το σώμα σας από την κατανάλωση της τυπικής αμερικανικής διατροφής.

Επιμέλεια μετάφρασης και επεξεργασίας κειμένου:

Ευαγγέλου Μαριάννα - βιοχημικός Msc

fyro.wordpress.com
Santosan
Santosan
Administrator
Administrator

Άντρας Ηλικία : 53
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από PAVL-2 Παρ 18 Ιουλ 2014 - 22:07

Αυτο το πραμα η χοληστερίνη οπως το λέτε τη ειναι ;
PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από Santosan Παρ 18 Ιουλ 2014 - 22:19

Οτι & να 'ναι το 'χουμε ολοι μεσα μας Χρηστο .... !!!  697328 

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Santosan
Santosan
Administrator
Administrator

Άντρας Ηλικία : 53
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από PAVL-2 Παρ 18 Ιουλ 2014 - 22:21

Εγω το έδιωξα απο μεσα μου .
PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από ZAFIR Παρ 18 Ιουλ 2014 - 23:01

το γενικό συμπέρασμα λέει ότι το μηχανάκι που λέγεται σώμα θέλει καλά λάδια..

αφήστε στην άκρη όσοι έχετε ιταλικά μοτέρ τα λαδια απο σούπερ lol! μάρκετ..

localhasapoil provato 10w40 & villagemarkethasap15w50
ειναι οκ.
λόγω κλιματος το καλοκαιρι παίζει και το αγωνιστικό  cocoretch 10-60 για τους γρήγορους  riding
ZAFIR
ZAFIR
Expert Member
Expert Member

Άντρας Ηλικία : 55
Τόπος : patra
Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1935


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από PAVL-2 Παρ 18 Ιουλ 2014 - 23:18

Santosan έγραψε:Οτι & να 'ναι το 'χουμε ολοι μεσα μας Χρηστο .... !!!  697328 

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Να σε βρασω βραδιάτικα . mpinelikia 

Κανόνισε να σε βάλω παρέα με το μπατζανακι μου που γνωρίζει ολους τους γιατρούς με τα μικρά τους ονόματα και ολες τος εξετάσεις .

Εγω Του λέω ,θα πάω νοσοκομείο  μια φορα , θα ειναι ξάπλα , και δωρο στους φοιτητές ιατρικής . SFuntornado
PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από Santosan Παρ 18 Ιουλ 2014 - 23:35

Οχι μακρυα & αλαργα απο εμενα τετοιες γνωριμιες, τους αποφευγω οπως ο  Evil or Very Mad  ...  το  46392
Santosan
Santosan
Administrator
Administrator

Άντρας Ηλικία : 53
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από panoshm Παρ 18 Ιουλ 2014 - 23:35

Σημασία έχει το στρες, το άγχος και η νευρική ζωή.... Να πάρουμε τα βουνά πρέπει για να ηρεμήσουμε, αλλά ποιος το αποφασίζει γμτ....
panoshm
panoshm
Moderator
Moderator

Άντρας Ηλικία : 49
Τόπος : Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2926


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από ZAFIR Παρ 18 Ιουλ 2014 - 23:36

άμα βάζεις παλιόλαδα έτσι γίνεται..
πότε κοπανάει το vvt, πότε οι βαλβίδες,
καιει,δέν αποδίδει,να οι αναθυμιάσεις μπερδεύουν τους αισθητήρες και χαλανε τα maf,να οι αρυθμίες
και στο τέλος ξέρεις όλα τα μαστόρια με τα μικρά τους αλλά απο το πολλυ τζόλεμα-τσεκαρισμα-ψαξιμο-τσικι τσικι
δέν έχεις πια μοτέρ..απλά κάτι που απλά λειτουργεί κάτω απο προυποθέσεις SSigcool2  beach
ZAFIR
ZAFIR
Expert Member
Expert Member

Άντρας Ηλικία : 55
Τόπος : patra
Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1935


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από Santosan Παρ 18 Ιουλ 2014 - 23:39

Καλα τα λεει ο Πανος, εχουμε γεμισει ψυχοσωματικα προβληματα απο τον αφυσικο τροπο ζωης που κανουμε.
Santosan
Santosan
Administrator
Administrator

Άντρας Ηλικία : 53
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από takisp Σαβ 19 Ιουλ 2014 - 9:19

panoshm έγραψε:Σημασία έχει το στρες, το άγχος και η νευρική ζωή.... Να πάρουμε τα βουνά πρέπει για να ηρεμήσουμε, αλλά ποιος το αποφασίζει γμτ....

Η ζημιά δημιουργείται από ένα "πακέτο" παραγόντων κινδύνου, όπως όλα που έχουν περιγραφεί μέχρι τώρα στο topic.
Η κατηγορίες του πακέτου είναι το
- τι έχουμε με βάση τα γονίδια/κληρονομικότητα, π.χ. σάκχαρο, υπέρταση, χοληστερίνη, κλπ) και
- το πως ζούμε (καθιστική ζωή, βάρος, έλλειψη άσκησης, κάπνισμα, στρες κλπ κλπ), που, επίσης, συνδέονται με το αν/πως θα εκφρασθεί η κληρονομικότητα.

Η ενοχή της παρουσίας υψηλής χοληστερίνης (επίσημα:χοληστερόλης) στο πακέτο είναι αδιαμφισβήτητη. Μάλιστα, αποτελεί και ιδιαίτερα ισχυρό παράγοντα κινδύνου.

Από την άλλη μεριά, η αμφισβήτηση του κ. ειδικού / διαμορφωτή γνώμης (thought leader) δεν είναι αδικαιολόγητη: Πάντα και σε όλους του χώρους υπήρχαν και υπάρχουν οι διαφορετικές φωνές. Είναι αυτοί που, όταν εκφράζονται έντονα, παραδοσιακά χαρακτηρίζονται ως "αιρετικοί".

Η παρουσία τους δεν κάνει κακό: Συμβάλλουν στον εποικοδομητικό διάλογο.
avatar
takisp
Member
Member

Άντρας Ηλικία : 68
Τόπος : Νέα Ερυθραία
Ημερομηνία εγγραφής : 19/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 57


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από PAVL-2 Τετ 23 Ιουλ 2014 - 12:40

(Οι ερευνητές εντόπισαν περισσότερα από 100 γονίδια που σχετίζονται με προδιάθεση για σχιζοφρένεια, 83 εκ των οποίων ήταν άγνωστα μέχρι σήμερα. Πολλά από αυτά εμπλέκονται στη μεταφορά χημικών σημάτων εντός του εγκεφάλου ενώ άλλα σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα επηρεάζοντας τη λειτουργία του. )

Βαζω στοίχημα θα είδαν πρώτα Ελληνες πολιτικούς με τις οικογενειες τους και μετα εγινε η ανακάλυψη .


PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από PAVL-2 Τετ 23 Ιουλ 2014 - 16:11

Βρε τη μαθαινει κανεις στα γεράματα .


(Αντί για ένα μόνο DNA στον οργανισμό τους τα άτομα αυτά είναι «ευτυχείς» κάτοχοι δύο διαφορετικών. Είναι δυνατό να είναι φορείς των ξένων γονιδίων επί χρόνια, προτού κάποιο τυχαίο περιστατικό αποκαλύψει την περίεργη αυτή μετάλλαξη.
Χίμαιρες στη βιολογία ονομάζονται οι ζωικοί ή φυτικοί οργανισμοί, οι οποίοι αποτελούνται από γενετικά ανόμοιους ιστούς. Στον κόσμο είναι καλά γνωστά τα πειράματα του μεγάλου Ρώσου γεωπόνου-γενετιστή και δημιουργού ποικιλιών Ιβάν Μιτσούριν, ο οποίος ουσιαστικά ασχολήθηκε πρώτος με την τεχνική δημιουργία φυτικών χιμαιρών μέσω της μεταξύ τους διασταύρωσης για την εξασφάλιση μεγαλύτερης απόδοσης στη σοδειά και αντοχής στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Στα θηλαστικά ο χιμαιρισμός παρατηρείται πολύ αραιότερα. Γι’ αυτό είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η ιστορία, που έζησε η Αμερικανίδα Λίντια Φεαρτσάιλντ, η οποία μετά το διαζύγιό της αποφάσισε να διεκδικήσει από το σύζυγό της διατροφή.
Οι σύζυγοι ήταν απαραίτητο να δώσουν προς εξέταση υλικό του DNA τους, όμως εδώ ανέμενε τη Λίντια μια έκπληξη: αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η μητέρα των ίδιων της των παιδιών. Αρχικώς οι γιατροί υπέθεσαν ότι αιτία γι’ αυτό ήταν μια μετάγγιση αίματος ή μεταμόσχευση οργάνου, όμως η Λίντια δεν είχε ποτέ στο παρελθόν υποβληθεί σε τέτοιες επεμβάσεις.
Οι τοπικές Αρχές ήδη ήταν έτοιμες να της ασκήσουν ποινική δίωξη για απάτη, αλλά ο δικηγόρος της κατέθεσε στο δικαστήριο ένα άρθρο από το «New England Journal of Medicine» σχετικά με το χιμαιρισμό. Αποφασίστηκε να υποβληθεί η πελάτης του σε μερικές ακόμη ιατρικές εξετάσεις. Αποδείχθηκε ότι το DNA των παιδιών της κας Φεαρτσάιλντ επιβεβαίωνε τη συγγένεια μόνο με τη γιαγιά τους, τη μητέρα της Λίντια. Κατέστη δυνατό να ριχτεί φως στο μυστήριο μόνο μετά την ανάλυση των μαλλιών, που πήρα τόσο από το κεφάλι της, όσο και από το εφηβαίο της γυναίκας.
Όπως διευκρινίστηκε περιείχαν διαφορετικό γενετικό υλικό. Και η εξήγηση είναι ότι όταν ήταν έμβρυο η Λίντια «κατάπιε» τη δίδυμη αδελφή της και τα κύτταρα της τελευταίας παρέμειναν στο σώμα της. Έτσι λοιπόν πριν ακόμη γεννηθεί η Λίντια έγινε χίμαιρα. Μετά τις αναλύσεις ήρθησαν όλες οι κατηγορίες εναντίον της.
Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 50 περιστατικά ανθρώπινου χιμαιρισμού. Στην πραγματικότητα παρόμοια περιστατικά μπορεί να υπάρχουν πολύ περισσότερα. Η βιολόγος Σβετλάνα Κασάτκινα εξήγησε στη «Φωνή της Ρωσίας» σε ποια περίπτωση ο άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει δύο σύνολα διαφορετικών γονιδίων:
Ο χιμαιρισμός στον άνθρωπο μπορεί να αναπτυχθεί σε ορισμένες περιπτώσεις, τόσο φυσικού, όσο και τεχνητού χαρακτήρα. Στην πρώτη κατηγορία αντιστοιχούν διαδικασίες, που συμβαίνουν στο έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δύο γονιμοποιημένα ωάρια μπορούν να συγχωνευθούν σε ένα, όπως στην περίπτωση της Λίντια Φεαρτσάιλντ και να προσφέρουν στον οργανισμό τους δύο DNA.
Εν συνεχεία υπάρχει ο χιμαιρισμός των διδύμων, όταν οι δίδυμοι οργανισμοί, λόγω συγχώνευσης των αιμοφόρων αγγείων τους μεταβιβάζουν ο ένας στον άλλο κύτταρά τους. Και η τελευταία περίπτωση φυσικού χιμαιρισμού είναι ο μητρικός μικροχιμαιρισμός. Αυτός παρατηρείται όταν τα κύτταρα του κυοφορούμενου νεογνού διεισδύουν στο κυκλοφορικό σύστημα της μητέρας και εγκαθίστανται εκεί. Όσον αφορά τον τεχνητό χιμαιρισμό, εδώ έχουμε να κάνουμε με τις μεταμοσχεύσεις.
Κατά τη μεταμόσχευση οργάνων συχνά έχει ζωτική σημασία ο οργανισμός να καταστεί ένα είδος χίμαιρας και να μην αρχίσει να απορρίπτει το νέο όργανο. Κάποτε υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, όταν σε έναν άνδρα, που έπασχε από τον ιό του HIV και είχε λέμφωμα, έγινε μεταμόσχευση μυελού των οστών ώστε να απαλλαγεί από μία από τις ασθένειές του και κατά απροσδόκητο τρόπο θεραπεύτηκε και από τις δύο. Ο δότης του αποδείχθηκε φορέας του γονιδίου, που παρέχει ανθεκτικότητα στις εν λόγω ασθένειες, την οποία μεταβίβασε στον παραλήπτη μαζί με τον μυελό των οστών.
Οι γιατροί δεν αμφιβάλλω ότι η μελέτη αυτού του φαινομένου θα βοηθήσει να θεραπευτούν πολλές ασθένειες, οι οποίες σήμερα μοιάζουν ανίατες.)

PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από panoshm Τετ 23 Ιουλ 2014 - 16:30

PAVL-2 έγραψε:έπασχε από τον ιό του HIV και είχε λέμφωμα, έγινε μεταμόσχευση μυελού των οστών ώστε να απαλλαγεί από μία από τις ασθένειές του και κατά απροσδόκητο τρόπο θεραπεύτηκε και από τις δύο. Ο δότης του αποδείχθηκε φορέας του γονιδίου, που παρέχει ανθεκτικότητα στις εν λόγω ασθένειες, την οποία μεταβίβασε στον παραλήπτη μαζί με τον μυελό των οστών.
Δηλαδή βρέθηκε άνθρωπος που έχει ανθεκτικότητα στο AIDS και μάλιστα το γονίδιό του θεραπεύει το AIDS? Suspect 

Σαν να λέμε ζούμε μια κατάσταση "Underground the walking dead" Rolling Eyes
panoshm
panoshm
Moderator
Moderator

Άντρας Ηλικία : 49
Τόπος : Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2926


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από PAVL-2 Τετ 23 Ιουλ 2014 - 17:16

panoshm έγραψε:
PAVL-2 έγραψε:έπασχε από τον ιό του HIV και είχε λέμφωμα, έγινε μεταμόσχευση μυελού των οστών ώστε να απαλλαγεί από μία από τις ασθένειές του και κατά απροσδόκητο τρόπο θεραπεύτηκε και από τις δύο. Ο δότης του αποδείχθηκε φορέας του γονιδίου, που παρέχει ανθεκτικότητα στις εν λόγω ασθένειες, την οποία μεταβίβασε στον παραλήπτη μαζί με τον μυελό των οστών.
Δηλαδή βρέθηκε άνθρωπος που έχει ανθεκτικότητα στο AIDS και μάλιστα το γονίδιό του θεραπεύει το AIDS? Suspect 

Σαν να λέμε ζούμε μια κατάσταση "Underground the walking dead" Rolling Eyes


Πες μου για συνταγες με διαφορα εκρηκτικ@ και θα σου πω κατ ιδιαν οτι θες , Αυτα τα διαβάζω και μου φαινονται κινεζικα .
PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από Santosan Πεμ 24 Ιουλ 2014 - 20:12

“Κίνδυνος-Θάνατος” τα αντηλιακά και ειδικά για τα έμβρυα και τα παιδιά – Διαστρέφουν τη σεξουαλική τους συμπεριφορά – Απίστευτες καταγγελίες διάσημης καθηγήτριας

“Μονοπάτι προς τον θάνατο” χαρακτηρίζει η καθηγήτρια Παθολογίας Dr. Elizabeth Plourde τα αντηλιακά και ειδικά όσα περιέχουνδιοξείδιο του τιτανίου, μια χημική ουσία που υποτίθεται πως προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, αλλά που όχι μόνο τελικά ΔΕΝ προστατεύει όσο νομίζουμε, αλλά αντιθέτως προκαλεί βλάβες που κυριολεκτικά δεν μπορούμε να φανταστούμε.

Ειδικά όταν η χρήση τους γίνεται από εγκύους, τότε θα μπορούσε κάποιος να κάνει λόγο για επιπτώσεις κυριολεκτικά ολέθριες, καθώς, σύμφωνα με την Dr. Plourde, διαταράσσεται δραματικά, όχι μόνο η φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου αλλά και η σεξουαλική συμπεριφορά που θα έχει αργότερα ως ενήλικος…

Santosan
Santosan
Administrator
Administrator

Άντρας Ηλικία : 53
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από PAVL-2 Πεμ 24 Ιουλ 2014 - 23:20

Τωρα τη να πεις .
PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από PAVL-2 Σαβ 26 Ιουλ 2014 - 12:43

Ούτε το ένα δέκατο του DNA του ανθρώπου δεν έχει κάποια σημαντική λειτουργία μέσα στον οργανισμό, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε σε συγκρίσεις με άλλα ζώα και αναμένεται να αναζωπυρώσει τη διαμάχη για το κατά πόσο είναι πράγματι άχρηστο το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου γενετικού υλικού.

Τα ευρήματα

Η νέα μελέτη υπολόγισε ότι μόνο το 8,2% του DNA μας είναι «λειτουργικό», δηλαδή χρήσιμο σε κάτι, μια πολύ διαφορετική εκτίμηση από αυτήν που είχαν κάνει το 2012 οι επιστήμονες της διεθνούς ομάδας «Εγκυκλοπαίδεια Στοιχείων DNA» (ENCODE) ότι το 80% του γονιδιώματος μας έχει τελικά κάποια χρήσιμη βιοχημική λειτουργία.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον καθηγητή Κρις Πόϊντινγκ υποστηρίζουν ότι κακώς η ερευνητική κοινοπραξία ENCODE έδωσε τόσο ευρύ ορισμό στο τι είναι λειτουργικό και χρήσιμο από βιοχημική άποψη, καθώς δεν αρκεί να «κάνει» κάτι ένα κομμάτι του DNA, αλλά αυτό το «κάτι» πρέπει και να είναι αποδεδειγμένα ωφέλιμο για τον οργανισμό.

Για τους Βρετανούς επιστήμονες σημαντικό κριτήριο αποτελεί πόσο ποσοστό του DNA στα ζώα έχει αποφύγει να υποστεί μεταλλάξεις κατά τα τελευταία 100 εκατ. έτη, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό ακριβώς το τμήμα του γενετικού υλικού είναι όντως χρήσιμο και ζωτικό. Οι ερευνητές συνέκριναν, με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα γονιδιώματα διαφόρων θηλαστικών, από ποντίκια και λαγούς έως σκύλους, άλογα και ανθρώπους.

Γονιδιακά σκουπίδια

Από τη συγκριτική αυτή μελέτη, προέκυψε η εκτίμηση ότι μόνο το 8,2% του ανθρώπινου DNA έχει κάποια πράγματι χρήσιμη λειτουργία. Το υπόλοιπο 91,8%, κατά τους ερευνητές, είναι εξελικτικό απομεινάρι - ένα DNA-σκουπίδι, μέρος του οποίου προέρχεται από αρχαίους ιούς, οι οποίοι κάποτε ενσωματώθηκαν στο γενετικό υλικό των προγόνων μας.

«Τείνουμε να πιστεύουμε ότι όλο το DNA μας πρέπει να κάνει κάτι. Στην πραγματικότητα όμως, μόνο ένα μικρό κομμάτι του κάνει κάτι», δήλωσε ο ερευνητής Κρις Ραντς. «Δεν έχουμε επιστημονικές ενδείξεις ότι το 92% του γονιδιώματός μας συνεισφέρει καθόλου στη βιολογία μας. Απλώς ‘κάθεται' εκεί και πιάνει χώρο», πρόσθεσε ο ερευνητής Γκέρτον Λούντερ.

Αλλά ακόμη και από το λειτουργικό 8,2% του DNA, δεν έχει όλο την ίδια σημασία. Μόνο το 1,2% είναι το κατ' εξοχήν σημαντικό κομμάτι, επειδή κωδικοποιεί τις πρωτεΐνες που ελέγχουν σχεδόν όλες τις κρίσιμες βιολογικές λειτουργίες του ανθρώπου. Το υπόλοιπο 7% εμπλέκεται κυρίως στην ενεργοποίηση και απενεργοποίηση, δηλαδή στην «έκφραση» των γονιδίων που κωδικοποιούν τις πρωτεΐνες, ανάλογα με την χρονική φάση, το σημείο του σώματος, το περιβάλλον και άλλους παράγοντες.

«Οι πρωτεΐνες που παράγονται, είναι ουσιαστικά ίδιες σε όλα τα κύτταρα του σώματός μας. Όμως ποιές από αυτές θα ενεργοποιηθούν κάθε φορά, σε ποιό σημείο στο σώμα και πότε, αυτό πρέπει να ρυθμιστεί - και αυτή είναι η δουλειά που κάνει το 7%», δήλωσε ο Ραντς. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS Genetics»

Πηγή: Το Βήμα science

Η έρευνα τους θα γίνε σε βρετανους οποτε εχουν δικιο οι άχρηστοι επιστήμονες .
Δεν πανε να βάλουν στον πι....... Οτι βρουν και να αφήσουν την επιστήμη του DNA ήσυχη .
PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Ιός Εμπολα

Δημοσίευση από PAVL-2 Παρ 8 Αυγ 2014 - 14:04

Καλυτερα να τον μάθουμε τωρα πριν να ειναι αργα .
Ανησυχία σε όλο τον πλανήτη προκαλεί ο ιός Εμπολα καθώς η επιδημία που πλήττει τη Δυτική Αφρική είναι η πλέον σοβαρή που έχει σημειωθεί ποτέ.

Τα συμπτώματα του Έμπολα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πυρετό, πονοκεφάλους, πόνους στους μύες, τις αρθρώσεις ή το στομάχι, γενική αδυναμία, διάρροια, εμετούς, απώλεια της όρεξης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αιμορραγίες.

Η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί μέσα σε διάστημα 21 ημερών από την προσβολή του ατόμου και δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο ή φάρμακο που να την καταπολεμά.

Ο ιός μεταδίδεται αποκλειστικά με την άμεση επαφή με τα σωματικά υγρά των ασθενών ή με μολυσμένα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα σύριγγες,διευκρινίζει ο Δρ. Στέφαν Μονρό, αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Αμερικανικού Κέντρου Αναδυόμενων Μολυσματικών Ασθενειών του CDC.

Ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο εάν δεν έχουν εμφανιστεί τα συμπτώματα στον ασθενή. Μπορεί να διαδοθεί από τις βλεννώδεις εκκρίσεις, το σπέρμα, το σάλιο, τον ιδρώτα, τον εμετό, το αίμα ή τα κόπρανα του ασθενούς.

Είναι κατά συνέπεια «πολύ απίθανο» να μεταδοθεί μεταξύ των επιβατών ενός αεροσκάφους ή ενός τρένου, αφού απαιτείται άμεση επαφή με τις σωματικές εκκρίσεις, σημείωσε το CDC.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχουν κολλήσει τον ιό είτε ζούσαν στο ίδιο σπίτι με τους ασθενείς, είτε είναι μέλη του ιατρικού προσωπικού που τους φρόντισε.

Το ποσοστό θνησιμότητας από τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα μπορεί να φτάσει το 90% και αυτοί που επιζούν μπορεί να είναι μολυσματικοί επί δύο μήνες μετά την ανάρρωσή τους. Μάλιστα, οι άνδρες που επιβίωσαν μπορεί να μεταδίδουν τον ιό μέσω του σπέρματός τους επί επτά εβδομάδες αφού αναρρώσουν.

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε εξάλλου ότι ο ιός μεταδίδεται επίσης από την επαφή με τα σώματα των νεκρών, όταν τα ετοιμάζουν για την ταφή.

Αρχικά, ο ιός Έμπολα είχε προσβάλει ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με το αίμα, τα όργανα ή τα σωματικά υγρά μολυσμένων ζώων. Φυσικός φορέας του ιού θεωρείται η καρποφάγος νυχτερίδα.

Ωστόσο στην Αφρική έχει διαπιστωθεί ότι άνθρωποι μολύνθηκαν από την επαφή τους με χιμπατζήδες, γορίλες και άρρωστες ή νεκρές αντιλόπες, επισήμανε ο ΠΟΥ, συστήνοντας να αποφεύγεται η κατανάλωση του κρέατος άγριων ζώων.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από PAVL-2 Παρ 8 Αυγ 2014 - 20:36

Γιατι να ειναι εξωγήινος και οχι να ξέφυγε απο Αμερικανικα εργαστήρια ;
Η ακομη χειρότερα να τον απελευθέρωσαν εσκεμμένα .(Ο Ashley Dale από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ πως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί σχετικά με την προέλευση του ιού. Ανάμεσα σε αυτά και η… επίσκεψή του στη Γη με όχημα κάποιον… μετεωρίτη!

«Ο Έμπολα μπορεί να προήλθε από το διάστημα. Μετεωρίτες από τον Άρη προσγειώνονται στον πλανήτη μας κάθε χρόνο και γνωρίζουμε ότι τα βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν από το ταξίδι», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας:

«Υπάρχει κάθε πιθανότητα ο Έμπολα να έφθασε στη Γη από κάποιον άλλο πλανήτη»! )

PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από PAVL-2 Παρ 8 Αυγ 2014 - 21:50

Ανοικτό βιβλίο οι αμερικανοι , δεν εχουν ιερό και όσιο αυτοι .
Στην αρχη θα ειναι αναποτελεσματικό θα το δειτε , εχουν τόσα πειραματόζωα για δηθεν έρευνα .

(Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ δίνει μερική έγκριση για τη χρήση του φαρμάκου κατά του ιού Έμπολα παρά το ότι ο Ομπάμα δήλωσε ότι δεν έχει όλα τα δεδομένα για την απρόσκοπτη παροχή της άδειας παραγωγής του φαρμάκου.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, ο αρμόδιος οργανισμός ανακοίνωσε τη μερική έγκριση του φαρμάκου TKM-Ebola για περιορισμένη πειραματική χρήση σε ανθρώπους που φέρουν τον ιό.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αναθεώρησε την αποτελεσματικότητα του TKM-Ebola για ασθενείς που έχουν προσβληθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καναδικής φαρμακευτικής εταιρίας Tekmira Pharmaceuticals, Μαρκ Μάρει.

Έπειτα από το «πράσινο φως» οι μετοχές της εταιρίας εκτοξεύτηκαν κατά 20% τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, ποσοστό που είχε να σημειωθεί από τον περασμένο Απρίλιο.

Μάλιστα, οι μετοχές των επενδυτών σημείωσαν άνοδο κατά 40% τις τελευταίες ημέρες αφότου το φάρμακο κατά του ιού έγινε παγκοσμίως γνωστό.

Ωστόσο, οι μετοχές έπεσαν και πάλι μόλις οι επικεφαλής του νοσοκομείου Έμορι, στην Ατλάντα όπου νοσηλεύονται δύο Αμερικανοί που έχουν προσβληθεί από τον Έμπολα, γνωστοποίησαν πως χρησιμοποιήθηκε φάρμακο άλλης εταιρίας για την θεραπεία τους.

Όπως επισημαίνουν διεθνή δίκτυα, οι επενδυτές πιστεύουν πως το φάρμακο μπορεί να αποφέρει τεράστια κέρδη στην εταιρία.

Σύμφωνα με το CNN η Tekmira Pharmaceuticals έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο ύψους 140 εκατ. δολαρίων με την κρατική κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για την παρασκευή του TKM-Ebola.)
PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από panoshm Παρ 8 Αυγ 2014 - 22:26

Είναι πολλά τα λεφτά των φαρμακοβιομηχανιών....
panoshm
panoshm
Moderator
Moderator

Άντρας Ηλικία : 49
Τόπος : Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2926


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ιατρική επιστήμη . Empty Απ: Ιατρική επιστήμη .

Δημοσίευση από PAVL-2 Παρ 8 Αυγ 2014 - 22:30

panoshm έγραψε:Είναι πολλά τα λεφτά των φαρμακοβιομηχανιών....


Οι πόλεμοι μπορει να τελειώσουν  καποτε οι αρρωστιες απο τα εργαστήρια ποτε .
PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης