My Garmin Sat Nav
Καλώς ήλθατε στο My Garmin Sat Nav ‼️

Πρέπει να συνδεθείτε ή να κάνετε εγγραφή γιά να έχετε πρόσβαση σε όλο το forum

Welcome to My Garmin Sat Nav !!

You must Log in or Register to gain full forum accessΕγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

My Garmin Sat Nav
Καλώς ήλθατε στο My Garmin Sat Nav ‼️

Πρέπει να συνδεθείτε ή να κάνετε εγγραφή γιά να έχετε πρόσβαση σε όλο το forum

Welcome to My Garmin Sat Nav !!

You must Log in or Register to gain full forum access

My Garmin Sat Nav
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

5 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από dim68 Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 15:51

Η Ελλάδα είναι γεμάτη από παράξενους τόπους ...
Εδώ, μπορούμε να να υποδείξουμε και να γνωρίσουμε κάποιους από αυτούς.

Το πρώτο post - παρουσίαση, επέλεξα να το δούμε μέσα από τα μάτια, την εμπειρία και το κείμενο ενός παιδιού.
Το παρακάτω κείμενο είναι γραμμένο από τη κόρη μου.

Η τοποθεσία σε GPX: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Νεραϊδόκηπος (N37 11.846 E22 04.166)

Ο Νεραϊδόκηπος βρίσκεται λίγο έξω από τη κοινότητα του Πεύκου (Μπάλα) Οιχαλίας.
Είναι μια εκπληκτικά γραφική ύπαιθρο, ζωσμένη με λογής παράξενες ιστορίες και επίμονους θρύλους για πλάσματα αλλόκοσμα, ξωτικά, νεράιδες και νύμφες με σχεδόν μόνιμη παρουσία εκεί.
Ο Νεραϊδόκηπος είναι πύλη μεταφυσικής για τους λάτρεις του παραδόξου και θησαυρός μελέτης για τους λάτρεις της λαογραφίας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΕΡΑΪΔΟΚΗΠΟ

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 14355310

Νεραϊδόκηπος. Πόσο μ’ αρέσει αυτή η ονομασία. Και πόσο ακόμη η ίδια η περιοχή. Είναι ο τόπος που η πραγματικότητα ξυπνά ιστορίες παραμυθιών και η λογική αποζητά την παρέα της φαντασίας. Μόνο που «ψεύτικη φαντασία» δεν έχει καμία σχέση με τούτη δω τη φαντασία στην οποία αναφέρομαι. Μιλώ για φαντασία εντός των ορίων του ρεαλισμού. Η πραγματικότητα απομακρύνει τα συνηθισμένα καθημερινά φαινόμενα από τα μάτια μας και μας παρουσιάζει μια όψη όπου η «μαγεία» του αληθινού κόσμου αποβάλει κάθε είδους στεναχώρια, φόβου ή μιζέριας από την ταλαιπωρημένη ψυχή του καθενός.


Η τοποθεσία αυτή στην οποία αναφέρομαι βρίσκεται στην περιοχή του νομού Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στα σύνορα του χωριού Πεύκο «Μπάλα», το οποίο ανήκει στο Δήμο Οιχαλίας. Το συγκεκριμένο χωριό είναι ορεινό, βρίσκεται στα 500 περίπου μ. Υ. και είναι αρκετά μικρό, αφού πλέον είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένο και κατοικούν σε αυτό μονάχα καμιά δεκαριά άνθρωποι, με αποτέλεσμα τα περισσότερα κτήρια να είναι μισογκρεμισμένα, κάνοντας έτσι το χωριό να φαίνεται μικρότερο.

Μπαίνοντας στο χωριό βλέπεις τα πέτρινα σπίτια που πλαισιώνουν την κατοικήσιμη περιοχή δεξιά και αριστερά. Άλλα ψηλότερα, αλλά χαμηλότερα, άλλα κατοικήσιμα και άλλα μισογκρεμισμένα από την εγκατάλειψη τόσων χρόνων.  Διασχίζοντας το μικρό χωριό, φτάνεις σε ένα αρκετά ευρύχωρο άνοιγμα, το οποίο φιλοξενεί κάμποσα πηγάδια, το ένα χτισμένο δίπλα στο άλλο, με απόσταση μεταξύ τους καμιά δεκαριά μέτρων. Τα πηγάδια θα είναι περίπου 5 σε αριθμό. Ακριβώς μετά το άνοιγμα αυτό η άσφαλτος σταματά και ένα μικρό χωμάτινο μονοπάτι ξεκινά μέσα στη πράσινη φύση του βουνού και των μικρών λιβαδιών του. Όσοι μπορούν, θέλουν και έχουν αντοχή στο περπάτημα μπορούν να αφήσουν το αμάξι στο άνοιγμα αυτό (στην άκρη του χωριού) και να συνεχίσουν με τα πόδια την πορεία τους. Όσοι πάλι πιστεύουν πως δεν είναι για μεγάλες πεζοπορίες, ενημερώνω πως το αμάξι μπορεί να προχωρήσει καμιά εκατοσταριά μέτρα μονάχα ακόμη πιο μπροστά. Και αυτό καλό θα ήταν να το κάνετε όσο έχει ακόμη φως ηλίου, διότι τη νύχτα μπορεί να έχετε πρόβλημα με κάποια λακούβα. Το μονοπάτι αυτό πραγματικά δεν είναι τίποτα άλλο από μονοπάτι που οδηγεί στα χωράφια των κατοίκων και στα ζωντανά τους. Αυτό όμως ισχύει μονάχα την ημέρα και με το φως του ήλιου. Την νύχτα όλα αυτά αλλάζουν ενδυμασία και από ταπεινά και καθημερινά μεταμφιέζονται με το επίσημο φόρεμά τους στους ενδιαφερόμενους θέλοντας κυριολεκτικά να τους ξελογιάσουν.

Η δικιά μου προσωπική εμπειρία μπορεί σε κάποιους να φανεί πολύ μαγευτική, αλλά μπορεί σε άλλους να φανεί πολύ απλή, διότι υπάρχουν άνθρωποι που σίγουρα έχουν ζήσει πολύ πιο όμορφα φαινόμενα από αυτά που έχω να πω προς το παρόν για το Νεραϊδόκηπο. Είχα πάει με παρέα. Ποτέ δεν θα πήγαινα χωρίς κάποιον να μου δίνει θάρρος μέσα σε έναν άγνωστο ουσιαστικά τόπο για να τον εξερευνήσω για τέτοια θέματα. Τουλάχιστον όχι την πρώτη μου φορά. Αφήσαμε το αμάξι στο άνοιγμα, δίπλα στα τελευταία σπίτια του χωριού και συνεχίσαμε με τα πόδια από την αρχή του μονοπατιού. 
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Η ώρα θα ήταν περίπου 00:00 – 00:30. Περασμένα μεσάνυχτα. Όλοι μας γελούσαμε πιστεύοντας πως θα ακούμε πράγματα και ήχους στο σκοτάδι και θα ψευτοτρομάζουμε για να κάνουμε το χαβαλέ μας. Όμως όχι. Είχαμε περπατήσει καμιά εκατοσταριά μέτρα όταν είδα το πιο όμορφο πράγμα στη ζωή μου. Τίποτε άλλο δεν θα μπορέσει να φτάσει το μούδιασμα και την έκσταση που μου  πρόσφερε εκείνο το άσπρο παχύ σύννεφο, που κατέβαινε από την κορυφή του λοφίσκου μπροστά μας σχεδόν τρέχοντας προς τους πρόποδές του και ξαφνικά ΠΟΥΦ ! εξαφανίστηκε ως δια μαγείας σαν να μην υπήρξε ποτέ. Κανένας από την παρέα μου δεν μίλησε εκείνη τη στιγμή. Μονάχα 2 λεπτά αργότερα όλοι αρχίσαμε να φωνάζουμε και να λέμε «Το είδες αυτό;» «Κουνήθηκε τόσο γρήγορα!» «Ήταν σαν τα συννεφάκια στα παραμύθια που κινούνται γρήγορα όταν είναι ζωντανά!» κλπ κλπ. Όλοι είχαμε μαγευτεί. Τίποτα δεν θα μου προσφέρει ξανά αυτή τη λάμψη στα μάτια. 

Συνεχίσαμε ξανά. Δεν ήταν λόγος αυτός για να καθυστερούμε, όσο όμορφο και αν μας είχε φανεί. Θέλαμε να εξερευνήσουμε την περιοχή εν ώρα νύχτας και αν παραμέναμε μονίμως στο ίδιο σημείο δεν θα βλέπαμε τίποτα το αξιόλογο πια. Ήμασταν 6 άτομα και στο μονοπάτι περπατούσαμε ανά δυάδες. Δεξιά και αριστερά ακούγονταν ήχοι από τα φύλλα και τα κλαδιά που γδέρνονταν από τον χειμωνιάτικο άνεμο. Που γδέρνονταν όμως. Όχι που έσπαγαν καταγής. «Τι ήταν αυτό?» ρώτησε ο Κ. «Τίποτα ρε, προχώρα. Όσο τρομάζεις δεν θα καταφέρεις να ξεχωρίσεις το πραγματικό από το φανταστικό» του είπα. Όμως μέσα μου ήξερα πως ο Κ. είχε δίκιο. Και πως το πραγματικό πια δεν είχε καμία απολύτως διαφορά από το φανταστικό. Συνεχίζαμε να περπατάμε ενώ το κρύο μας τύλιγε όλο και πιο πολύ. Τα δάχτυλά μου τα ένιωθα παγωμένα και άκαμπτα πράγμα περίεργο διότι και σε χιόνι μέσα να τα βάλω, δεν νιώθω τόσο έντονα το κρύο στο σώμα μου. Κλαδιά έσπαγαν ανά ώρες γύρω μας. «Το είδατε αυτό?!» φώναξε ο Χ. «Ποιο?» του απάντησε ένα άλλο μέλος της παρέας. «Αυτό εκεί που έτρεχε εδώ δίπλα μας! Εδώ σας λέω, εδώ! Στο χωράφι δίπλα μας!» δεν θέλαμε να μιλήσουμε. Όσο και να ξύπναγε το αίμα μας από όλα αυτά που μας συνέβαιναν δεν παύαμε να ανησυχούμε για το άγνωστο όπως κάθε άνθρωπος φυσικά. «Προχώρα, προχωρήστε» είπε ο Γ. θέλοντας να δώσει δύναμη στους υπόλοιπους παρότι και ο ίδιος είχε χάσει τα μισά του κότσια μετά από αυτό. Τίποτα δεν είχε μπει στο δρόμο μας. Όλα εξελίσσονταν δεξιά και αριστερά, σαν να μας εξέταζαν, σαν να μας παραμόνευαν οι δυνάμεις της περιοχής. Είχαμε πια περπατήσει πολύ βαθιά. Θα ήταν καμιά ώρα που προχωράγαμε μέσα στο μονοπάτι και αποφασίσαμε να σταματήσουμε για να δούμε τι θα κάνουμε. Μπροστά μου στάθηκαν τα 3 άτομα με την πλάτη τους γυρισμένη σε μένα και τα υπόλοιπα 2 κοίταζαν ευθεία στο πρόσωπο τους μπροστινούς μου.  Εγώ είχα μείνει εκτός συζήτησης. Είχα δηλώσει πως είτε συνεχίζαμε είτε επιστρέφαμε δεν θα έφερνα καμία αντίρρηση. Εκεί που συζητούσαν ακούω τον Δ . να λέει «Εσύ τι λες ρε?» και να κοιτάει το κενό δεξιά του για μια στιγμή και έπειτα σαν χαμένος να γυρνά προς τα αριστερά του και να κοιτάζει τον ένα φίλο μας. «Εδώ είσαι?» τον ρώτησε ο Δ. «Ε που θες να ήμουν? Εδώ στάθηκα από την αρχή» του απάντησε εκείνος. «Εγώ είδα μια μαύρη φιγούρα στα δεξιά μου να στέκεται ακίνητη με ανάστημά σου και νόμιζα πως ήσουν εσύ!» φώναξε ο Δ.
Εκείνη τη στιγμή η απόφαση ήταν ομόφωνη. Επιστρέφουμε!


Διαδρομή μιας ώρας, την γυρίσαμε σε 25 περίπου λεπτά! Όλοι ήταν στην τσίτα και κανένας δεν ένιωθε τόσο έντονα το αίσθημα της εξερεύνησης πια. Απλώς θέλαμε να γυρίσουμε πίσω. Μπορώ να πω όμως πως εγώ ακόμη ήθελα να προχωρήσω πιο βαθιά και να ανακαλύψω νέα πράγματα. Δεν μου έφταναν όσα είδα. Όταν πια είχαμε εκατό περίπου μέτρα απόσταση από το αμάξι μας (ακόμη δεν βλέπαμε τίποτα λόγω του φιδίσιου μονοπατιού) γυρνάω, καθώς βρισκόμουν στη μέση της παρέας να μιλήσω στον Δ. τα μάτια μου όμως άνοιξαν διάπλατα και το στόμα μου δεν έβγαζε λέξης για μερικά δευτερόλεπτα. 50εκ. πιο πάνω από το κεφάλι του Δ. βρισκόταν ένας μαύρος εξασθενημένος καπνός 2 περίπου μέτρων και κινούταν με τον ίδιο ρυθμό του φίλου μου. «Τι έπαθες ρε?» με ρώτησε ξέπνοος πιστεύοντας όμως παράλληλα πως μπορεί να έκανα και φάρσα. «Πάμε να φύγουμε τώρα!» είπε έντονα κοφτά χωρίς να φωνάξω με δύναμη. Φυσικά δεν ήθελα να τον τρομάξω και να χάσει την ψυχραιμία του οπότε δεν του είπα τίποτα εκείνη τη στιγμή. (Θέλω να σημειώσω πως τα 2 μέλη της παρέας είχαν φοβηθεί τόσο πολύ που είχαν ΗΔΗ φτάσει στο αμάξι. Φανταστείτε με τι ταχύτητα θα κινούσαν τα πόδια τους. Οπότε είχαμε μείνει πίσω 4 άτομα) Καθώς γύρισα μπροστά μου για να συνεχίσουμε το δρόμο μας ένα κλαδί έσπασε 2 περίπου μέτρα πιο μπροστά από τα πόδια μου. Η ψυχραιμία μου χάθηκε παντελώς εκείνη τη στιγμή και εννοείτε και των υπολοίπων. Ο ήχος μας τρύπησε τα αφτιά μέσα στην χειμερινή βουνίσια σιωπή. Ο αέρας είχε κοπάσει και υπήρχε μονάχα παγωνιά πια. Τίποτα δεν ακουγόταν τόση ώρα μπροστά στο δρόμο μας. Και τώρα ξαφνικά βρισκόταν κάτι ακριβώς μπροστά μας. Φτάσαμε με την καρδιά να πιάνει 200 παλμούς το λεπτό στο αυτοκίνητο σε χρόνο μηδέν βάλαμε μπροστά και φύγαμε. Καθώς τα μέλη του σώματός μας άρχιζαν να ζεσταίνονται και το μυαλό μας να επαναλειτουργεί, αρχίσαμε να λέμε μεταξύ μας όλα όσα είδε άκουσε και ένιωσε ο καθένας. Η εμπειρία ξανακύλησε μέσα μας με θαυμασμό πλέον και δέος για τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ. 


Από τα 6 μέλη της παρέας εκείνης της νύχτας, τα 5 ξαναπήγαμε στο Νεραϊδόκηπο αρκετές φορές ξανά, αλλά με το φως του ήλιου. Αδημονούμε πια για την στιγμή που θα ξαναβρεθούμε εκεί πέρα εν ώρα μαγείας και εν ώρα νύχτας.


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 288nmg1


Έχει επεξεργασθεί από τον/την dim68 στις Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 17:47, 1 φορά
dim68
dim68
Senior Member
Senior Member

Άντρας Ηλικία : 56
Τόπος : Μεσσηνία
Ημερομηνία εγγραφής : 17/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1088


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Αγία Θεοδώρα Βάστα

Δημοσίευση από dim68 Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 17:07

Η τοποθεσία σε GPX: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ceb2ceb1cf83cf84ceb1

Μνημείο και μαρτυρία μιας άλλης εποχής.

Η διαδρομή σας αποζημιώνει απλόχερα με τα ειδυλλιακά τοπία που σας προσφέρει. Όσο πιο πολύ πλησιάζει κανείς τόσο πιο έντονα ακούγεται το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της εκκλησίας και το μυστήριο του μύθου κάνοντας τον να αισθάνεται δέος μπροστά στο θέαμα που αντικρύζει.
Το θαύμα απλώνεται μπροστά στα μάτια σας, κλειδώνοντας τα λόγια. Δεκαεπτά πελώρια δένδρα ξεπηδούν από τη στέγη της, ενώ από τα θεμέλιά της αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. 

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ PA131800

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ %CE%BD%CE%B1%CF%8C%CF%82%20%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82%20%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%B1%CF%82.%20

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Img_2469-medium

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Church_theodora

Η εξήγηση που έδωσαν για το παράδοξο αυτό φαινόμενο συνοπτικά μερικοί επιστήμονες:

- κ. Λούκος Κων/νος (Γεωπόνος - Κόρινθος): "Δεν υπάρχει εξήγηση από πλευράς γεωπονικής επιστημονικής. Πρόκειται για ένα ΔΙΑΡΚΕΣ ΘΑΥΜΑ".

- κ. Μακρυγιάννης Π. (Γεωπόνος): "... Αλλά σα γεωπόνος, είμαι σε θέση να ξέρω πολύ καλά, ότι οι τοίχοι θα είχαν ανοίξει και σπάσει από τις ρίζες ενός μόνο δέντρου, πόσο μάλλον δεκαεπτά".

- κ. Ράπτης Γεώργιος (Δασολόγος - Ναύπακτος): "Το όλο φαινόμενο υπερβαίνει κάθε λογική, φυσική και επιστημονική εξήγηση του ανθρώπου".

- κ. Μπεληγιάννης Ελευθέριος (Πολιτικός Μηχανικός - Αθήνα): "Όταν ο αέρας αυτός (της ρεματιάς) έχει τη δυνατότητα να ξεριζώνει δέντρα, καταλαβαίνει κανείς, τι δυνάμεις εξασκούνται από τα 17 δέντρα για την ανατροπή της στέγης".

- κ. Σταυρογιάννη - Περρή Ελένη (Αρχιτέκτων - Καλαμάτα): "Φαινόμενο επιστημονικά ανεξήγητο. Οι δυνάμεις βάρους και αέρος σε συνάρτηση, θα έπρεπε λόγω θέσεως του εξωκλησιού, αλλά και λόγω της προχείρου κατασκευής αυτού, προς δε και της παλαιότητάς του να είχαν διαλύσει το κτίσμα. Τούτο όμως, παραμένει επί τόσους αιώνας χωρίς σοβαρές φθορές". 

- κ. Παλλας (Διευθυντής Αρχαιοτήτων - Κόρινθος): "Βάσει των φυσικών νόμων, τουλάχιστον τα μεγάλα αυτά δέντρα, λόγω κλίσεως, ύψους, περιμέτρου έπρεπε να είχαν γκρεμισθεί. Δια να στέκουν αγέρωχα, είναι κάτι που η επιστήμη δεν μπορεί να δώσει εξήγηση".

- κ. Τίγκας Αναστάσιος (Θεολόγος, Αρχαιολόγος, Ιστορικός - Ηράκλειο Αττικής): " Η όλη ανάπτυξις, ύπαρξις και ζωή των δέντρων επί της στέγης του ναού της Οσιοπαρθενομάρτυρος Θεοδώρας εκπλήσσει, αντιβαίνει προς πάσα λογικήν και φυσικήν εξήγησιν του ανθρώπου. Καταδεικνύει μίαν σπανίαν ιδιαιτερότητα, την επέμβασιν του Θεού επί της δημιουργίας Του, το θαύμα".


Έχει επεξεργασθεί από τον/την dim68 στις Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 17:46, 1 φορά
dim68
dim68
Senior Member
Senior Member

Άντρας Ηλικία : 56
Τόπος : Μεσσηνία
Ημερομηνία εγγραφής : 17/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1088


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Απ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από PAVL-2 Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 17:21

Δημήτρη μια παράκληση  ,μπορείς να βάζεις και συντεταγμενες ,ειναι παρα πολυ ενδιαφέροντα ολα αυτα ,και αρχησα να ζηλεύω .
Αλλα οπως και να εχει Μπράβο .
PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Απ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από PAVL-2 Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 17:24

dim68 έγραψε:ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ceb2ceb1cf83cf84ceb1

Μνημείο και μαρτυρία μιας άλλης εποχής.

Η διαδρομή σας αποζημιώνει απλόχερα με τα ειδυλλιακά τοπία που σας προσφέρει. Όσο πιο πολύ πλησιάζει κανείς τόσο πιο έντονα ακούγεται το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της εκκλησίας και το μυστήριο του μύθου κάνοντας τον να αισθάνεται δέος μπροστά στο θέαμα που αντικρύζει.
Το θαύμα απλώνεται μπροστά στα μάτια σας, κλειδώνοντας τα λόγια. Δεκαεπτά πελώρια δένδρα ξεπηδούν από τη στέγη της, ενώ από τα θεμέλιά της αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. 

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ PA131800

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ %CE%BD%CE%B1%CF%8C%CF%82%20%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82%20%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%B1%CF%82.%20

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Img_2469-medium

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Church_theodora

Η εξήγηση που έδωσαν για το παράδοξο αυτό φαινόμενο συνοπτικά μερικοί επιστήμονες:

- κ. Λούκος Κων/νος (Γεωπόνος - Κόρινθος): "Δεν υπάρχει εξήγηση από πλευράς γεωπονικής επιστημονικής. Πρόκειται για ένα ΔΙΑΡΚΕΣ ΘΑΥΜΑ".

- κ. Μακρυγιάννης Π. (Γεωπόνος): "... Αλλά σα γεωπόνος, είμαι σε θέση να ξέρω πολύ καλά, ότι οι τοίχοι θα είχαν ανοίξει και σπάσει από τις ρίζες ενός μόνο δέντρου, πόσο μάλλον δεκαεπτά".

- κ. Ράπτης Γεώργιος (Δασολόγος - Ναύπακτος): "Το όλο φαινόμενο υπερβαίνει κάθε λογική, φυσική και επιστημονική εξήγηση του ανθρώπου".

- κ. Μπεληγιάννης Ελευθέριος (Πολιτικός Μηχανικός - Αθήνα): "Όταν ο αέρας αυτός (της ρεματιάς) έχει τη δυνατότητα να ξεριζώνει δέντρα, καταλαβαίνει κανείς, τι δυνάμεις εξασκούνται από τα 17 δέντρα για την ανατροπή της στέγης".

- κ. Σταυρογιάννη - Περρή Ελένη (Αρχιτέκτων - Καλαμάτα): "Φαινόμενο επιστημονικά ανεξήγητο. Οι δυνάμεις βάρους και αέρος σε συνάρτηση, θα έπρεπε λόγω θέσεως του εξωκλησιού, αλλά και λόγω της προχείρου κατασκευής αυτού, προς δε και της παλαιότητάς του να είχαν διαλύσει το κτίσμα. Τούτο όμως, παραμένει επί τόσους αιώνας χωρίς σοβαρές φθορές". 

- κ. Παλλας (Διευθυντής Αρχαιοτήτων - Κόρινθος): "Βάσει των φυσικών νόμων, τουλάχιστον τα μεγάλα αυτά δέντρα, λόγω κλίσεως, ύψους, περιμέτρου έπρεπε να είχαν γκρεμισθεί. Δια να στέκουν αγέρωχα, είναι κάτι που η επιστήμη δεν μπορεί να δώσει εξήγηση".

- κ. Τίγκας Αναστάσιος (Θεολόγος, Αρχαιολόγος, Ιστορικός - Ηράκλειο Αττικής): " Η όλη ανάπτυξις, ύπαρξις και ζωή των δέντρων επί της στέγης του ναού της Οσιοπαρθενομάρτυρος Θεοδώρας εκπλήσσει, αντιβαίνει προς πάσα λογικήν και φυσικήν εξήγησιν του ανθρώπου. Καταδεικνύει μίαν σπανίαν ιδιαιτερότητα, την επέμβασιν του Θεού επί της δημιουργίας Του, το θαύμα".

Η πίστη εναι σημαντικότερη απο την επιστημονική τεκμηρίωση .
Πίστευε και μη έρευνα .
PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Απ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από dim68 Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 17:50

PAVL-2 έγραψε:Δημήτρη μια παράκληση  ,μπορείς να βάζεις και συντεταγμενες ,ειναι παρα πολυ ενδιαφέροντα ολα αυτα ,και αρχησα να ζηλεύω .
Αλλα οπως και να εχει Μπράβο .

Xρήστο έδωσα GPX. Ευχαριστώ που μου το θύμησες!
dim68
dim68
Senior Member
Senior Member

Άντρας Ηλικία : 56
Τόπος : Μεσσηνία
Ημερομηνία εγγραφής : 17/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1088


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Απ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από PAVL-2 Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 18:04

dim68 έγραψε:
PAVL-2 έγραψε:Δημήτρη μια παράκληση  ,μπορείς να βάζεις και συντεταγμενες ,ειναι παρα πολυ ενδιαφέροντα ολα αυτα ,και αρχησα να ζηλεύω .
Αλλα οπως και να εχει Μπράβο .

Xρήστο έδωσα GPX. Ευχαριστώ που μου το θύμησες!

Έδωσες ; 
Που τα έδωσες ; 
Και εγω τα θέλω .
PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Απ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από dim68 Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 18:07

PAVL-2 έγραψε:
dim68 έγραψε:
PAVL-2 έγραψε:Δημήτρη μια παράκληση  ,μπορείς να βάζεις και συντεταγμενες ,ειναι παρα πολυ ενδιαφέροντα ολα αυτα ,και αρχησα να ζηλεύω .
Αλλα οπως και να εχει Μπράβο .

Xρήστο έδωσα GPX. Ευχαριστώ που μου το θύμησες!

Έδωσες ; 
Που τα έδωσες ; 
Και εγω τα θέλω .

Τα πρόσθεσα στα ποστ παραπάνω. Πήγαινε πιο πάνω στα ποστ και θα βρεις το σύνδεσμο...
dim68
dim68
Senior Member
Senior Member

Άντρας Ηλικία : 56
Τόπος : Μεσσηνία
Ημερομηνία εγγραφής : 17/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1088


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Απ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από PAVL-2 Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 18:16

( Το πρώτο post - παρουσίαση, επέλεξα να το δούμε μέσα από τα μάτια, την εμπειρία και το κείμενο ενός παιδιού.
Το παρακάτω κείμενο είναι γραμμένο από τη κόρη μου. )


Πρώτον , να τα χαίρεστε και κοντα σε  εσας και εμείς  , και δεύτερων, εισαι και εσυ πλούσιος γιατι αυτα ειναι τα αμύθητα πλούτη .
PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Απ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από dim68 Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 18:19

Αχ βρε Χρήστο... τι καλός που είσαι! Σ' ευχαριστωωω!!!
dim68
dim68
Senior Member
Senior Member

Άντρας Ηλικία : 56
Τόπος : Μεσσηνία
Ημερομηνία εγγραφής : 17/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1088


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Απ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από PAVL-2 Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 18:55

Οτι κανω και θα κανω ποτε δεν ηταν για εμένα ,εγω ειμαι καμένο χαρτι  , μονο τα παιδια  μας σκέφτομαι .
PAVL-2
PAVL-2
Leading Member
Leading Member

Άντρας Τόπος : Οπου με καλέσει η πατρίδα .
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 2784


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Απ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από G.K. Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 19:05

Πάρα πολύ ωραίο φίλε Δημήτρη!!  27978  thumbup4 

Εύγε στην κόρη σου για το όμορφο, αφηγηματικό κείμενο της!!  838472


Έχει επεξεργασθεί από τον/την G.K. στις Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 21:24, 1 φορά
G.K.
G.K.
Senior Member
Senior Member

Άντρας Ηλικία : 58
Τόπος : Αθήνα
Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2013
Αριθμός μηνυμάτων : 1001


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Απ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από Santosan Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 19:15

Μαγευτητκα με τον Νεραιδοκηπο σαν μικρο παιδι, η κορουλα σου με το κειμενο της με μετεφερε για λιγο σε εναν φανταστικο γεματο μυστηριο κοσμο ...

Απλα υπεροχο !!Τα θαυματα οπως αυτο στεκονται εκει για να μας θυμιζουν οτι δεν πρεπει να χανουμε την πιστη μας ακομα & στις πιο δυσκολες στιγμες !!
Santosan
Santosan
Administrator
Administrator

Άντρας Ηλικία : 54
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Απ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από ZAFIR Κυρ 13 Ιουλ 2014 - 21:09

όποιος περιηγητης βρεθεί στην κεντική πελοππόνησο επιβάλεται να περάσει μια βόλτα απο την πραγματικά
σπάνια τοποθεσία αυτη..
εύκολη σε πρόσβαση,αν είστε κάπου εκεί γύρω(μιλάω εως και τριπολη-καλαμάτα-πυργος-κατακολο
ο dim 'εχει βγεί βόλτα
τα σέβη μου αγαπητέ!!
(για παιδιά δέν θα σχολιάσω μιάς και ειναι εξ ορισμου η εικόνα,ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΥΝΕΤΗ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΗ η γραφή της ,μιά σελίδα ο κόσμος όλος)
ZAFIR
ZAFIR
Expert Member
Expert Member

Άντρας Ηλικία : 56
Τόπος : patra
Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1935


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Απ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από dim68 Τρι 15 Ιουλ 2014 - 2:55

Ένας παράξενος και ανορθόδοξος Ναός!
Αγία Φωτεινή 
Η τοποθεσία σε GPX: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 50388594

Μέσα στον κάμπο της αρχαίας Μαντινείας, στην καρδιά της αρκαδικής γης (περίπου 12 χιλιόμετρα από την Τρίπολη), δεσπόζει με την παρουσία του ένα πέτρινο αρχιτεκτονικό παράδοξο. Είναι μία εκκλησία που στέκει επιβλητική ανάμεσα σε ερείπια αρχαίων ναών. Κτίσμα βυζαντινό και αρχαιοπρεπές μαζί – που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά – έχει χαρακτηριστεί ως η πιο ανορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας. Άλλοι την ονομάζουν «ακαθόριστο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα», άλλοι «έκτρωμα» και άλλοι «θαύμα του αιώνα». Τελικά, τι ακριβώς είναι ο ιερός ναός της Αγίας Φωτεινής Μαντινείας;

Το σχέδιο της Αγίας Φωτεινής είναι κράμα διαφορετικών ρυθμών, που προέρχονται από την ελληνική λαογραφική παράδοση και την κλασική αρχαιότητα, όπως επίσης από την Αίγυπτο και το Βυζάντιο. Είναι κτισμένη με απλά, ντόπια, φυσικά υλικά (πέτρα, μάρμαρο, ξύλο, κεραμίδια) χωρίς καθόλου τσιμέντο.

Ο επισκέπτης αναρωτιέται πώς γίνεται να συνδυάζονται με έναν μοναδικό τρόπο ψηφιδωτά δάπεδα, που απεικονίζουν αρχαίους μύθους και χριστιανικές ιστορίες,εσωτερικές καμάρες, κίονες και αετώματα, το κλασικό οκταγωνικό βυζαντινό σχέδιο μαζί με στοιχεία από τα ντόπια φτωχά καλύβια. Οι εκπλήξεις βέβαια δε σταματούν στο εσωτερικό του ναού. Ο περίβολός του είναι διακοσμημένος με αρχαιοελληνικές κατασκευές, ενώ οι αγιογραφίες του θυμίζουν και αυτές αρχαία Ελλάδα, με τα πρόσωπα των αγίων να παραπέμπουν σε αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους.

Οι φήμες λένε ότι ανάμεσα στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να κτιστεί η εκκλησία συγκαταλέγονται ερείπια αρχαίων ναών και Σεραπείων της περιοχής (ναοί λατρείας του Σέραπι, ελληνοαιγυπτιακής θεότητας που θεωρούνταν μείγμα του Όσιρι, του Δία, του χθόνιου Πλούτωνα και του ταυρόμορφου θεού Άπι), ενώ το ίδιο το κτίσμα πατάει επάνω στα θεμέλια αρχαίου ναού.

Σύμφωνα με τους μύθους, η Αρκαδία κρύβει ένα μεγάλο μυστικό: Λέγεται πως εκεί γεννήθηκε η ζωή. Οι Ρωμαίοι την ονόμαζαν «Κιβωτό του Θεού», ενώ η ελληνική μυθολογία τη θεωρεί γενέτειρα του Πάνα. Οι χάρες της ενέπνευσαν στους πνευματικούς κύκλους της εποχής της Αναγέννησης το κίνημα του Αρκαδισμού. Η αινιγματική φράση «et in Arcadia ego» (και εγώ στην Αρκαδία) χρησιμοποιήθηκε χωρίς προφανή λόγο σε ζωγραφικούς πίνακες εκείνης της εποχής. Κάποιοι λένε ότι η όλη ουσία βρίσκεται στον αναγραμματισμό της: «I tengo Arcana Dei» (κρατώ τα μυστικά του Θεού). Αν είναι αλήθεια, τότε η Μαντινεία μοιάζει να είναι ιδανικός τόπος για να κτιστεί μια τόσο ασυνήθιστη εκκλησία.

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 33+EPP+KALAVRITA_2013_05_31_0592

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ DSCN0906

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ DSCN0932

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ DSCN0934
dim68
dim68
Senior Member
Senior Member

Άντρας Ηλικία : 56
Τόπος : Μεσσηνία
Ημερομηνία εγγραφής : 17/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1088


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Απ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από Santosan Τρι 15 Ιουλ 2014 - 11:28

Δεν γνωριζα την υπαρξη της Δημητρη, πραγματικα προκειται για ιδιομορφη κατασκευη & ο καθενας θα μπορουσε να την χαρακτηρισει οπως την βλεπουν τα δικα του ματια . Ενα ειναι σιγουρο, η Ελλαδα κρυβει πολλα μυστικα, ηταν, ειναι & θα ειναι το σημειο που ξεκινησαν ολα.
Santosan
Santosan
Administrator
Administrator

Άντρας Ηλικία : 54
Τόπος : Athens - West Side
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 10879


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Απ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από ZAFIR Τρι 15 Ιουλ 2014 - 18:36

πρίν την είσοδο για τρίπολη,(απο κόρινθο)στην κεντρική διασταύρωση δεξιά ,στα 5 κμ  περίπου..
αξίζει...
αν και αρκάδας δέν μου πήγε το μυαλό καθόλου φίλε δημήτρη..
(καί λόγω φόρτου εργασίας,να πώ την αλήθεια)
ZAFIR
ZAFIR
Expert Member
Expert Member

Άντρας Ηλικία : 56
Τόπος : patra
Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1935


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Empty Απ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση από dim68 Κυρ 27 Ιουλ 2014 - 12:24

Η πυραμίδα του Ταϋγέτου

Η Τοποθεσία σε GPX: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ P11

Η μεγαλύτερη γνωστή πυραμίδα (σύμφωνα με μια μερίδα ερευνητών), η οποία είναι και η αρχαιότερη παγκοσμίως, βρίσκεται στην κορυφή του Ταϋγέτου, πάνω ακριβώς από τη Λακωνία. Υποστηρίζουν ότι η κορυφή "προφήτης Ηλίας" του Ταϋγέτου λαξεύτηκε, προκειμένου να αποκτήσει πυραμιδοειδή σχήμα, ενώ υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι η πυραμίδα είναι φυσική και δεν κατασκευάστηκε από ανθρώπινο χέρι.

Όμως γεγονός είναι ότι όσοι επισκέπτονται την βραχοπυραμίδα παραξενεύονται από την απότομη αλλαγή του τοπίου, στο σημείο που είναι η βάση της. Στο σημείο που αρχίζει η βραχοπυραμίδα, το βουνό γίνεται σχετικά λείο και ομαλό, ενώ πιο πριν δεν είναι. Αξιοπερίεργη είναι επίσης σκιά που δημιουργεί η πυραμίδα, στην ανατολή και στην δύση του ηλίου.

Η σκιά της "Πυραμίδας"
ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 6a0105371bb32c970b0115710fc9d4970b-pi

Λακωνία = Λα-κωνία. Στα Αρχαία Ελληνικά, "λας" σημαίνει "λίθος", συνεπώς η ονομασία και μόνον της περιοχής, "Λίθος" + "Κωνικός", αποκαλύπτει την πραγματικότητα όπως υποστηρίζουν αρκετοί.
dim68
dim68
Senior Member
Senior Member

Άντρας Ηλικία : 56
Τόπος : Μεσσηνία
Ημερομηνία εγγραφής : 17/12/2012
Αριθμός μηνυμάτων : 1088


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης